Stanojević: Uprava i Đurić radili protiv interesa Partizana

"Ja sam moju priču završio. Nisam ja Partizan, ja sam nebitan, bitan je sistem", zaključio je Stanojević.
0 komentar(a)
Krstajić i Stanojević, Foto: Www.fkpartizan.rs
Krstajić i Stanojević, Foto: Www.fkpartizan.rs
Ažurirano: 17.01.2012. 17:43h

Doskorašnji trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević optužio je danas upravu i predsjednika Dragana Đurića da su ga ometali u poslu i radili protiv interesa kluba.

"Potpredsjednik Upravnog odbora (UO) Branko Ružić mi je jednom prilikom rekao da nema potrebe za frkom i tenzijom, da smo četiri godine prvaci i da nije u interesu da budemo prvi i uzmemo trofej", rekao je Stanojević novinarima u beogradskom Medija centru.

On je naglasio da su u trenutku kada mu je Ružić to pričao prisustvovali portparol Partizana Marko Vjetrović i sportski direktor Mladen Krstajić.

Prema Stanojevićevim riječima, Ružić mu je kazao da "gleda svoja posla i bavi se čime se bavi".

"Ja sam bio začuđen kada mi je to rekao i nisam mogao da vjerujem. Ne dam da mi tako nešto kaže potpredsjednik kluba. Mogu da idem na poligraf ili suočavanje ako nekoga to interesuje. Nisam želio da ulazim u dalje priče sa njim", istakao je doskorašnji trener Partizana.

Stanojević je naglasio da ga je UO smijenio pozivajući se na statut koji je sam UO prekršio, što je potpredsjednik kluba Mile Jovičić priznao.

"Smijenili su me pozivajući se na statut koji oni krše, a to je da mene smjenjuju bez povoda i razloga. Ja sam pričao svašta u javnosti i poslije Šamroka, a tada nisam kršio statut. Sve što sam rekao bilo je 100 odsto istina, ali tada smo poslije ispadanja iz Evrope dobili sve do kraja i nisu imali razlog da me smijene", kazao je Stanojević.

On je rekao da mu je tek danas stigla potvrda da više nije trener Partizana.

Stanojević je istakao da mu je ovo posljednje pojavljivanje u medijima povodom smjene i da se "nikada nije bavio stvarima sem fudbala" i dodao da u Partizanu nije postojao nikakav red i da je o transferima prije dolaska Krstajića na mjesto sportskog direktora dogovarao samo sa predsjednikom Đurićem.

"Ja sam ovdje radio bez sportskog direktora. Nije bilo nikakvog reda, samo je predsjednik dovodio igrače, a ja sam insistirao na dovođenje nekoga ko će sa mnom i strukom odlučivati o dovođenju igrača", kazao je Stanojević i dodao da je Đurić dovodio neke igrače koje struka nije željela.

"Dolazili su igrači koje ja i moj stručni tim nismo željeli, a kada se pojavio Krstajić tu su nastali najveći problemi, pošto je on bio stručna podrška", rekao je Stanojević.

On je istakao da nije želio da Partizan samo osvaja trofeje i igra Ligu šampiona, već je htio da napravi sistem.

"Moj cilj nije bio kada sam stigao da ostanem trener već da napravim sistem. Dolaskom Krstajića sistem je počeo da funkcioniše. To što nismo uspjeli u LŠ nije važno, važno je da napravimo bazu, da iskoristimo to takmičenje za trogodišnji plan. Nebitno je da li ću biti prvi ili treći, već što imam viziju i način razmišljanja, a problem je nastao poslije prvog neriješenog rezultata", kazao je on.

Stanojević je kazao da je na mjesto trenera crno-bijelih došao na preporuku ljudi iz Fudbalskog saveza Srbije (FSS) gdje je radio kao selektor reprezentacije sastavljene od igrača do 19 godina.

"Ja sam u klub došao na preporuku Saveza, kao mlad i perspektivan trener. Potpisao sam ugovor na sedam utakmica na početku jer sam se dokazivao i odmah sam sve pobijedio i osvojio titulu, ušao u Ligu šampiona sa uloženih svega 30.000 eura za dovodjenje golmana Radiše Ilića", kazao je doskorašnji trener crno-bijelih.

On je istakao da "nije ključno igrati Ligu šampiona, već stvaranje novih igrača kojih trenutno ima osam u postavi".

Stanojević je naglasio da iza njega "ne stoji niko", da je "čist" i da ga "interesuje samo fudbal".

"Ja sam moju priču završio. Nisam ja Partizan, ja sam nebitan, bitan je sistem", zaključio je Stanojević.

Stanojević je medijima hteo da se obrati u subotu, ali mu je UO zabranio da konferenciju održi na stadionu Partizana, koji je bio zaključan. Tada je podršku doskorašnjem treneru pružilo nekoliko stotina navijača, koji su se i danas okupili na Terazijama iskred Medija centra i skandirali protiv predsjednika kluba.

Stanojević je prokomentarisao odlazak Stefana Savića iz kluba.

"Đurić je pričao da Savić neće otići jer nam je potreban, a onda je on prodat mimo mog znanja i znanja sportskog direktora i to nekoliko dana pred kvalifikacije za Ligu šampiona. Ja nisam imao problem da se proda neki igrač ako se to radi planski, a ne ovako", kazao je Stanojević.

"Ja sam samo želio sistemski da se radi i ne dam ono što sam krvavo radio. Evo sad se pojavio igrač koji vrijedi 15 miliona eura (Lazar Marković) i Krstajić je rekao da ne može niko da ode. To je sistem, da ako ode (Zvonimir) Vukić, dođe mladi Jojić iz Teleoptika", rekao je doskorašnji trener crno-bijelih i naglasio da je Marković "možda već prodat, a da to niko ne zna".

Bonus video: