Murinjo brani Ronalda uoči prvog meča u Kupu sa Barselonom

"Drugo poluvrijeme protiv Majorke u subotu veče, bila te to Ronaldova najbolja partija u dresu Reala. Trčao je kao životinja", rekao je Žoze Murinjo
0 komentar(a)
Ronaldo, Foto: Reuters
Ronaldo, Foto: Reuters
Ažurirano: 17.01.2012. 14:57h

Trener Reala Žoze Murinjo stao je u odbranu svog nejvećeg aduta Kristijana Ronalda, uoči sjuteršnjeg prvog meča četvrtfinala Kupa Kralja protiv Barselone na "Santjago Bernabebuu" u Madridu.

Ronaldo se nalazi pod baražnom vatrom javnosti i medija nakon očajne partije u posljednjem "el klasiku", kada je Barselona u prvenstvu slavila u Madridu sa 3:1.

Ni golovi protiv Ponferadine u Kupu i Granade u prvenstvu nisu ublažili ovaj bijes - Ronaldo će, očigledno, morati da se dokaže u najvećem derbiju ukoliko želi da povrati nekadašnji sjaj.

Murinjo se, naravno, ne slaže sa glasom većine...

"Sa Ronaldom sam već godinu i po i više ne znam koliko je golova dao, koliko het-trikova, koliko odlučujućih pogodaka kao što je gol u finalu Kupa prošle godine. Ali, znate li koji je moj najdraži Ronaldov momenat do sada? Drugo poluvrijeme protiv Majorke u subotu veče, bila te to njegova najbolja partija", rekao je Murinjo na konferenciji za medije.

Noviari su se u pres sali Realovog stadiona blijedo gledali, Ronaldo u preokretu protiv Majorke nije učestvovao ni golovima ni asistencijama. Ali, Murinjo je nastavio...

"Radio je i trčao kao životinja. To je ono što je potrebno timu. Bio je fantastičan. Nakon meča, bio je nevjerovatno umoran zbog kompletnog truda na meču. A nakon što smo u onakvom meču uspjeli da damo i drugi gol, niko nema pravo da ga kritikuje", dodao je Murinjo.

Ronaldo je postigao 112 golova na 116 utakmica u dresu Real Madrida, a prošle sezone je postavio rekord Primere sa 40 pogodaka u jednoj sezoni. I njegovi golovi i igre nikada nisu bili sporni. Problem je Barselona - mnogi Ronaldu zamjeraju da se loše snalazi u Mesijevoj sjenci.

I sjutrašnji "el klasiko" je prava prilika da portugalski superstar skine ovo teško breme sa svojih leđa...

Realu treba pobjeda kako bi uoči revanša na "Nou kampu" naredne srijede mogao da se nada da može do senzacije i plasmana u polufinale.

"Prvenstvo je prioritet, to sam rekao prije početka sezone i ne želim odjednom da mijenjam ideju. Ali, sjutrašnja utakmica je veoma značajna, iako je tek prva. Nakon 180 minuta proći će onaj tim koji da gol više i želim da tako razmišljaju fudbaleri. Neće se riješiti u prvom meču", kazao je Murinjo.

Koliko fudbalere Reala čeka težak zadatak dovoljno otkriva statistika - "kraljevski klub" slavio je samo jednom na posljednjih 12 mečeva sa "blaugranom".

Ali, ta jedna pobjeda došla je u - Kupu (april prošle godine). Može li da se ponovi istorija?

Bonus video: