Na Miljanićevom ispraćaju Osim, Butragenjo...

Dolazak na sahranu potvrdili su predstavnici Uefe, Fife i delegacija Reala. Fudbalsku Crnu Goru predvodiće predsjednik našeg Saveza Dejan Savićević
0 komentar(a)
Miljan Miljanjić, Foto: Beta
Miljan Miljanjić, Foto: Beta
Ažurirano: 16.01.2012. 22:33h

Fudbalska elita oprostiće se sjutra od legendarnog Miljana Miljanića, nekadašnjeg selektora SFRJ, trenera Zvezde i Reala i predsjednika Fudbalskog saveza Jugoslavije. Miljanić je preminuo u petak u Beogradu u 82. godini nakon duge i teške bolesti.

Dolazak na sahranu potvrdili su predstavnici Uefe, Fife i delegacija Reala, navodi “B 92”. Nekadašnje Miljanićeve prijatelje sa prostora SFRJ predvodi Ivica Osim.

Posljednji selektor socijalističke Jugoslavije nije bio u Srbiji još od 1992. godine (kada je zbog rata u Bosni i Hercegovini podnio ostavku na mjesto trenera Partizana), ali će doputovati u Beograd da oda počast Miljaniću, prenosi srbijanski portal.

"Krećemo ujutro u pola šest. Najmanje što je Miljan zaslužio jeste da mu dođem na sahranu", rekao je Osim Tanjugu.

On je dodao da mu je bilo jako teško kada je čuo vijest o Miljanićevoj smrti.

"Nemamo mi dovoljno vremena da pričamo o tome kakav je Miljan bio čovjek. Mogao bih sada mnogo toga da vam ispričam, ali neka sve sačeka da sjutra. Njegovim odlaskom ovaj naš fudbal je izgubio mnogo", poručio je Osim.

Fudbalsku Crnu Goru predvodiće predsjednik našeg Saveza Dejan Savićević, a dolazak su potvrdili i poznata lica iz Bosne i Hercegovine - Safet Sušić, Dušan Bajević, Faruk Hadžibegić. Iz Hrvatske stižu Slaven Zambata, Ante Pavlović i Ivica Grnja, a iz Slovenije Rudi Zavrl. Očekuje se i delegacija Makedonije, ali i mnogih drugih zemalja...

Delegaciju ”kraljevskog kluba”, sa kojim je Miljanić kao trener osvojio dvije titule prvaka Španije i jedan kup, predvodiće Emilio Butragenjo i Amansio. Dolazak iz Uefe najavio je član Izvršnog komiteta Rumun Mirčea Sandu, dok je iz Fife takođe potvrđen dolazak, ali još nije poznato ime predstavnika “svjetske kuće fudbala”.

Komemoracija će se održati u 12 časova u Skupštini Beograda, dok će se sahrana obaviti u Aleji velikana na Novom groblju od 14.30 časova.

Bonus video: