Preporod Dijega Milita

Popularni Princ (nadimak je dobio po legendarnom Encu Franćeskoliju) ove sezone je već postigao sedam golova u Seriji A i najbolji je strijelac tima Klaudija Ranijerija
55 pregleda 0 komentar(a)
Milito, Foto: Reuters
Milito, Foto: Reuters
Ažurirano: 16.01.2012. 21:46h

Interova sezona se otvorila zahvaljujući čovjeku kojeg su mnogi vidjeli kao najveći problem milanskog kluba u svim posrtanjima posljednjih mjeseci.

Dok su svi očekivali da u gradskom derbiju razliku napravi Zlatan Ibrahimović ili možda Vesli Snajder, probudio se uspavani golgeter - Dijego Milito je donio Interu tri boda koja su ga potpuno vratila u borbu za Skudeto.

Popularni Princ (nadimak je dobio po legendarnom Encu Franćeskoliju) ove sezone je već postigao sedam golova u Seriji A i najbolji je strijelac tima Klaudija Ranijerija.

GOLMANI

Bogdan (Bolton) - odbranio je tri zicera protiv Junajteda i penal Runiju prije nego što je primio prvi gol. A nakon toga, za Bolton je sve bilo izgubljeno, mladi čuvar mreže se nije pitao mnogo.

Čeh (Čelzi) - Sanderlend je stvarao stoprocentne šanse na „Stemford bridžu“, ali je ostao na nuli. Čeh je začarao mrežu.

ODBRANA

Samuel (Inter) - nije dozvolio Ibrahimoviću ni da zaprijeti, iako mu je Šveđanin umakao jednom ili dva puta...

Lusio (Inter) - ... tu je bio Brazilac da zatvori sve.

Rodriges (Espanjol) - tim iz Barselone sakuplja bodove zahvaljujući jakoj odbrani, tako je bilo i u Sevilji.

Bosingva (Čelzi) - štoperi Čelzija su uglavnom bili zakazali protiv Sanderlenda, pa je i Bosingva morao da spasava gol. Sve je, međutim, završeno kako treba za Čelzi.

SREDINA

Dajer (Svonsi) - omaleni vezista je bio igrač utakmice protiv Arsenala. Iznudio je penal i dao evrogol, pa su navijači na „Libertiju“ dugo nakon meča skandirali njegovo ime.

Kosu (Kaljari) - njegov pogodak protiv Juventusa je podsjetio Apenine da ni „stara dama” nije tako moćna. I Kosu je, taman koliko i Milito, zaslužan što je borba za Skudeto opet otvorena.

Ernanes (Lacio) - maestro iz Brazila je odmah po povratku na teren poslije povrede napravio razliku. Lacio je oživio nakon debakla u Sijeni.

Pastore (PSŽ) - Karlo Anćeloti zna ko mora da bude lider u Parizu. Argentinac je najveća snaga renoviranog Pari Sen Žermena.

Skols (Mančester junajted) - kao da nikada nije ni odlazio iz fudbala... I dalje postiže lagane golove, i dalje ne griješi u pas igri, i dalje je obožavan od strane ser Aleksa Fergusona.

Zaneti (Inter) - njegova nevjerovatna upornost je i bila ključ kod gola Milita. Zaneti je jednostavno neuništiv.

NAPAD

Remi (Marsej) - možda do kraja januara i ode u Premijer ligu. Ali do tada, ostaje velika snaga Marseja, vidjelo se to i u derbiju sa Lilom.

Iguain (Real Madrid) - Pipita je golom najavio preokret na Balearima...

Kaljehon (Real Madrid) - ... a u samom finišu tri velika boda donio je Kaljehon. Čak i Real zna da igra ratnički fudbal, faktor Murinjo je nevjerovatan.

Milito (Inter) - i u januaru 2010. je protiv Milana dao gotovo identičan gol. Opet je dobio dugu loptu, sačekao grešku Abatea, a onda pogodio mrežu. Razlika je samo što je tada na golu Milana bio Dida, a na klupi Leonardo.

Best (Njukasl) - njegova majstorija je pokvarila debi Marka Hjuza na klupi KPR-a.

Žiro (Monpelje) - Lion je nadigran i razbijen u Monpeljeu. Odlučio je gol Žiroa, sjajnog napadača domaćina.

Falkao (Atletiko Madrid) - Dijego Simeone ne mora da brine ako Kolumbijac uđe u golgetersku seriju.

Bonus video: