Nikola Nikezić u Olimpiji

Nikezić se već sa dosta uspjeha dokazivao u Sloveniji - u Domžalama, potom i Hit Gorici.
122 pregleda 0 komentar(a)
nikezić, Foto: Vesko BELOJEVIĆ
nikezić, Foto: Vesko BELOJEVIĆ
Ažurirano: 17.01.2012. 09:28h

Crnogorski internacionalac Nikola Nikezić vratio se na mjesto uspjeha, u slovenačku ligu, a ovog puta obukao je dres ljubljanske Olimpije sa kojom je potpisao jednogodišnji ugovor. Interesantno da je Nikezić u periodu od 2005. do 2007. godine ostavio veoma zapažen trag u “deželi”.

U prvoj godini afirmisao se u Domžalama (bio je drugi strijelac slovenačkog šampionata), dok je nakon toga proveo takođe jednu sezonu u HIT Gorici, za koju je postigao 22 pogotka. Sa takvim golgeterskim učinkom bio je ne samo najbolji strijelac, već i najbolji strani fudbaler lige.

Nikezića, koji je potom igrao u francuskom Avru i ruskom Kubanu iz Krasnodara, sada očekuje drugačiji izazov u dobro poznatoj ligi. Olimpija je željela da angažuje crnogorskog fudbalera još ljetos, pa je i sportski direktor kluba, inače nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Milenko Aćimović bio zadovoljan nakon obavljenog posla.

Klub ima mlade napadače, Nikezić bi zapravo trebalo da bude velika uzdanica, jedan od vođa Olimpije već u predstojećoj polusezoni. Slovenačku ekipu je prije 20-ak dana preuzeo nekadašnji selektor “zmajčeka” Bojan Prašnikar, trener koji je sa Mariborom igrao u Ligi šampiona, a sa nacionalnim timom u baražu za plasman na Euro protiv Hrvatske (“kockasti” su bili uspješniji u dvomeču u novembru 2003. godine).

Iako je pred početak sezone imao velike, šampionske ambicije, lubljanski tim je prezimio na diobi drugog mjesta sa Hit Goricom (dva tima sakupila su 34 boda). Sadašnji i bivši Nikezićev klub daleko su, međutim, od neprikosnovenog lidera Maribora, koji ima čak 15 bodova prednosti...

Novi napadač Olimpije odigrao je jedan meč za crnogorsku reprezentaciju, a nekada je nosio dres Budućnosti i Sutjeske.

Bonus video: