Interu milanski derbi, junak Milito

Inter pobijedio Milan i vratio se u borbu za titulu. Gol odluke postigao Dijego Milito...
0 komentar(a)
Milito, Foto: REUTERS
Milito, Foto: REUTERS
Ažurirano: 15.01.2012. 22:18h

Za sve stručnjake na Apeninima derbi sa Milanom je trebalo da označi kraj nadanjima Intera da može da se uključi u borbu za Skudeto i da ubije sezonu "crno-plavima".

Od sinoć je, međutim, Inter okrenuo dešavanja u Seriji A naopačke - savladao je velikog rivala i potpuno se vratio u trku za titulu, jer sada ima pet bodova manje od Milana, a šest od lidera Juventusa.

Koliko god to djelovalo nezamislivo nakon očajnog starta i zaostatka od 15 bodova za liderom u jednom trenutku...

Tim Klaudija Ranijerija je do trijumfa koji vrijedi više od tri boda vodio toliko osporavani i za mnoge prežaljeni napadač - Dijego Milito.

Popularni Princ je u 54. minutu iskoristio veliku grešku Abatea, stuštio se ka golu Abijatija i majstorski ga matirao onako kako samo on zna, na način na koji je Interu prije dvije sezone donio tri trofeja.

"Odigrali smo veliku utakmicu protiv jakog protivnika. Ključ je u koncentraciji, svima smo dokazali da možemo da pobjeđujemo u jakim utakmicama. Moj gol? Posvećujem ga svima koji su vjerovali u mene i kada nije išlo", rekao je Milito.

"Milito srušio Milan. Ovo je Inter za Skudeto", napisao je "Korijere delo sport".

Inter je u seriji od šest pobjeda, u svim tim trijumfima je primio samo gol (protiv Lećea), a sinoć je i srušio malu tradiciju protiv "rosonera" - slavio je u derbiju nakon tri vezana poraza od kada je na klupi Milana Masimilijano Alegri.

"Inter je igrao na kontranapade i to mu se ovog puta isplatilo. Desilo se ono što nismo željeli, prvestvo je opet otvoreno", kazao je Alegri.

Ranijerijev tim je mogao i ranije do vođstva, ali je sudija Orsato poništio gol Mote u 5. minutu zbog nepostojećeg ofsajda. Nakon toga su zicere promašivali i Alvares i Nagatomo, prije nego što je Milan počeo da plete mrežu oko gola Žulija Sezara.

To je, ipak, područje gdje se Brazilac snalazi bez problema - odbranio je velike šanse Sedorfa, Pata, Robinja i El Šaravija i spasao velika tri boda.

"Naravno, ovo je velika pobjeda. Ali, ne tražite od mene da pričam o Skudetu", nije se dao Ranijeri.

Bonus video: