Grant: Srećan sam što sam došao u Partizan

"Ono što me je oduševilo je što je navijača Partizana bilo veoma malo na Emiratima, ali su u nekoliko navrata bili glasniji od domaćih navijača", objasnio Izraelac
145 pregleda 0 komentar(a)
Avram Grant, Foto: Beta
Avram Grant, Foto: Beta
Ažurirano: 15.01.2012. 19:23h

Partizan je u Sportskom centru Teleoptik priredio zvaničnu promociju novog trenera Avrama Granta.

Izraelac je u petak imenovan za novog šefa stručnog štaba šampiona Srbije, a na tom mjestu će zamijeniti Aleksandra Stanojevića.

On je sa „crno-bijelima” potpisao ugovor do ljeta 2013. godine, njegova godišnja plata iznosiće oko 400.000 eura.

"Srećan sam što sam došao u Partizan, klub velikog imena i tradicije. Želim da ovaj klub dovedem na najviši nivo. Biće to veliki izazov, ali ja volim kada imam takav izazov ispred sebe. Znam da imam dobre i iskusne igrače u timu, kao i mlade i kvalitetne“, rekao je Grant u prvom obraćanju medijima, prenosi B92.

Na pitanje da li zna šta se posljednjih nedjelja dešavalo u klubu, Grant je rekao:

"Ja sam samo trener, time se ne bavim. Predsjednik mi je predočio šta očekuje od mene, a mene zanima samo budućnost, ne ono šta je bilo i ne želim time da se bavim“.

On je istakao da ne zna igrače po imenima, ali da je gledao neke snimke i da zna kako Partizan igra.

"Baza kluba je dobra, do sada su u ligi igrali dobro, ali prvenstvo nije završeno. Za sada nam ne trebaju pojačanja, ali ako to bude neophodno tražićemo", rekao je Grant.

Na pitanje ko mu je bio veza sa upravom Partizana, Grant je odgovorio da je to bio njegov menadžer Pini Zahali. Što se stručnog štaba tiče, Grant je rekao da traži pravu osobu za pomoćnika. On je na kraju svog predstavljanja želeo da kaže nešto i o navijačima.

"Bio sam prošle godine na meču Arsenala i Partizana. Ono što me je oduševilo je što je navijača Partizana bilo veoma malo na Emiratima, ali su u nekoliko navrata bili glasniji od domaćih navijača. Moj sin, koji je sjedio pored mene, bio je fasciniran", rekao je Grant.

Na predstavljanju Granta medijima se obratio i prvi čovek Partizana Dragan Đurić.

"Avram je doveden jer klub ima najviše ambicije. Partizan je klub sa dobrim sistemom rada i neophodno je da ima dobrog trenera koji bi ga odveo u Evropu i stalno igrao u najjačim takmičenjima. Danas želimo da započnemo novu etapu u istoriji Partizana, sa čovjekom koji zna šta je Evropa, pošto je vodio najveći klub na svijetu, Čelzi. Imaće punu podršku svih koji vole Partizan, od navijača do uprave“, naglasio je Đurić.

Bonus video: