Svonsi razoružao "tobdžije"

Domaćin je na stadionu "Liberti" slavio sa 3:2 i prvi put u sezoni vezao dva trijumfa
0 komentar(a)
Svonsi, Foto: REUTERS
Svonsi, Foto: REUTERS
Ažurirano: 15.01.2012. 18:48h

Arsenal je opet izgubio ritam u Premijer ligi, a gostovanje Svonsiju podsjetilo koliko odbrana "tobdžija" zna da bude problematična - domaćin je na stadionu "Liberti" slavio sa 3:2 i prvi put u sezoni vezao dva trijumfa.

Arsenal je odmah poveo (Van Persi je bio strijelac nakon pet minuta igre), ali je već u 16. sve vraćeno na nulu - Sinkler je iskoristio penal koji je naivno skrivio Ramzi faulom nad Dajerom.

U nastavku je Svonsi bio spreman da uradi sve kako bi iskoristio loš dan Arsenala. I velški tim je za to nagrađen - Dajer je sjajnim golom dao navijačima u Velsu povod da naprave spektakl.

Domaćina nije poremetilo ni izjednačenje londonskog tima preko Volkota, jer je već u narednom napadu zadao konačan udarac - Grejem je u 70. minutu ubio svaku nadu Arsenu Vengeru da može da osvoji tri boda na jugozapadu Velsa.

I ne samo to, francuski menadžer je danas "proslavio" 100. poraz u Premijer ligi...

Arsenalu ovog puta nije pomogao ni Tijeri Anri, koji je bio na terenu od 63. minuta i ulaska umjesto Andreja Aršavina.

Debi Marka Hjuza na klupi Kvins park rendžersa nije donio ništa novo timu sa "Loftus rouda".

KPR je, naime, poražen na gostovanju Njukaslu, iako je u većem dijelu meča bio i bolji protivnik. Ipak, majstorija mladog napadača "svraka" Liona Besta bila je dovoljna da menadžer Alan Pardju opet podignutih ruku dočeka kraj utakmice.

"Bili smo sve sigurniji kako je meč odmicao. Nakon pogotka nismo protivniku dozvolili mnogo toga da uradi, to je ono što me najviše raduje nakon ove utakmice", kazao je Pardju.

Bonus video: