Otkazano sa Zvezdom, File testira Budućnost

Dogodilo se očekivano - Budućnost neće odigrati “već zakazani” prijateljski meč sa Zvezdom, kao što je marta prošle godine otkazala "već zakazani" prijateljski meč sa Partizanom
0 komentar(a)
Raičević, Foto: Savo Prelević
Raičević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 15.01.2012. 10:01h

Ako je neko zaista vjerovao da će Budućnost odigrati prijateljski meč sa Crvenom zvezdom nakon martovskog otkazivanja već dogovorene utakmice sa Partizanom, sljedeći put ne treba da vjeruje u ovakve “spektakle”, sve dok lopta ne krene sa centra.

Dakle, dogodilo se očekivano - Budućnost neće odigrati “već zakazani” prijateljski meč sa Zvezdom. Zvaničan razlog otkazivanja utakmice koja je trebalo da se odigra 25. januara je promjena travnate podloge na stadionu pod Goricom.

U Zeti i Grblju nemaju takvih problema, pa će Zvezda po ranijem planu i programu gostovati u Radanovićima 19, a na Trešnjici 26. januara.

Marta prošle godine Budućnost je trebalo da se sastane sa Partizanom pod Goricom, ali je utakmica otkazana zbog zgusnutog kalendara takmičenja (zvanično), ili zbog popisa stanovništva (nezvanično). Budućnost je i prije dvije zime “trebalo” da igra sa Zvezdom pod Goricom, no meč je takođe otkazan...

Iza svega se zapravo krije nesposobnost podgoričkog kluba da ugovori iole jaču atraktivniju prijateljsku utakmicu u Crnoj Gori, pa makar se u Budvi pripremali Crvena zvezda, Real ili Mančester junajted.

“Plavima” će tako promaći i dolazak ruskog Amkara, člana ruske Premijer lige, šeste ili sedme lige po jačini u svijetu. Sa ekipom Miodraga Božovića tako će se sastati Grbalj, vjerovatno i Sutjeska...

Prave provjere Budućnost je ostavila za Antaliju, gdje prijateljske utakmice zakazuju domaćini u Turskoj. Tako je poznato da će Podgoričani 4. februara sa igrati sa jednim austrijskim drugoligašem, da će se 6. februara u polufinalu turnira sastati sa Dinanom iz Bukurešta, a dva dana kasnije sa Zimbruom ili ekipom CSKA iz Sofije, u zavisnosti od ishoda polufinala.

Za 11. februar zakazan je meč sa kazahstanskim Atirauom, ekipom koju predvodi bivši crnogorski selektor Zoran Filipović, dok je za 13. februar ostavljen meč sa jednim drugoligašem iz Rumunije.

Kaljević otpao Golubović ostaje

Budućnost je odustala od angažmana Bojana Kaljevića, nekadašnjeg napadača uzbekistanskog Bunjodkora, pa dolazak Damira Kojaševića iz Sarajeva (sjutra će odraditi prvi trening) za sada ostaje jedino pojačanje.

Kaljević je, zanimljivo, već trenirao sa podgoričkim klubom, ali od potpisa ugovora neće biti ništa. Budućnost je, s druge strane, “jača” za Radivoja Golubovića, koji se neobavljenog posla vratio iz Izraela i već se priključio treninzima.

Bonus video: