„Crno-plavi” protiv faktora Alegri

Ako "crno-plavi" i četvrti put zaredom izgube od gradskog rivala, Skudeto će vjerovatno da ostane samo san, nastaviće se trka udvoje između Milana i Juventusa
0 komentar(a)
Madonina_1, Foto: REUTERS
Madonina_1, Foto: REUTERS
Ažurirano: 15.01.2012. 08:58h

Interove ambicije u trci za Skudeto su naglo porasle nakon pet vezanih pobjeda, ali su večeras pred velikim ispitom, najvećim mogućim u oovm trenutku.

Ako "crno-plavi" i četvrti put zaredom izgube od gradskog rivala, Skudeto će vjerovatno da ostane samo san, nastaviće se trka udvoje između Milana i Juventusa.

Zato je večerašnji okršaj na "San Siru", u trenutku kada Inter kasni osam bodova za dva najveća rivala, i više od igre, bez obzira što su ovi derbiji uvijek bili posebni i kada stanje na tabeli nije bilo toliko bitno...

"Samo pobjeda nas interesuje, tri boda iz meča sa Milanom su ono što može da nas zadovolji. Poraz? On bi nas vratio nekoliko koraka unazad, ali daleko od toga da bi borba bila gotova", rekao je Klaudio Ranijeri.

Pred trenerom Intera je i veliki lični izazov - mora da se potrudi da konačno prekine seriju svog kolege Masimilijana Alegrija u milanskim derbijima.

Alegri je, naime, od kada je stigao u Milan slavio u sva tri duela sa "crno-plavima" i sva tri puta protiv drugog trenera na drugoj strani - prošle sezone je prvo bio bolji od Rafaela Benitesa, potom Leonarda, a na startu ove je pobijedio i Đanpjera Gasperinija u Superkupu koji je igran u Pekingu.

"U svakom derbiju do sada smo išli na pobjedu, i protiv Juventusa, i protiv Napolija i protiv Udinezea. Tada nismo uspjeli, vjerujem da sada hoćemo", kazao je Ranijeri.

A Milanova želja je da ubije Interu svaku nadu u Skudeto.

"Derbi je uvijek napet, oba tima imaju šanse. Nismo na tabeli toliko ispred Intera da bi bili mirni, tako da idemo na trijumf koji bi smanjio šanse našeg protivnika za titulu", istakao je Alegri, koji je prije nekoliko dana potpisao novi ugovor sa "rosonerima".

Alegriju su na jučerašnjem treningu glavobolju zadale povrede Zlatana Ibrahimovića i Tijaga Silve, ali se ipak ne postavlja dilema da li će nastupiti večeras.

Sa druge strane, u tim Intera se vraća Vesli Snajder, ali je pitanje da li će mu Ranijeri pružiti šansu od prvog minuta, s obzirom na to da je posljednji meč odigrao 2. novembra.

Milanski derbi je prethodnih dana imao i predigru na tržištu - oba tima žele Karlosa Tevesa.

Iako je Milan navodno odustao od Argentinca, mediji vjeruju da „rosoneri” i dalje imaju veće šanse od "crno-plavih".

"Okrećemo se derbiju, tek nakon njega ćemo ponovo da razmišljamo o Tevesu", rekao je prije dva dana predsjednik Intera Masimo Morati.

Vjerovatni sastavi

Milan (4-3-1-2): Abijati - Abate, Nesta, Silva, Antonini - Ambrozini, Van Bomel, Noćerino - Boateng - Ibrahimović, Robinjo (Pato).

Inter (4-4-2): Žulio Sezar - Majkon, Lusio, Samuel, Nagatomo - Zanetti, Mota, Kambijaso, Snajder (Alvares) - Milito, Pacini.

Bonus video: