Suspendovani bugarski sudija dijelio pravdu pod lažnim identitetom

Prema izvještajima bugarske nacionalne televizije BNT-a Jonov je preuzeo identitet svog sunarodnika Raiča Raičeva
0 komentar(a)
Ažurirano: 14.01.2012. 17:51h

Želja za suđenjem je bila toliko jaka da je suspendovani bugarski sudija Lučezar Jonov odlučio da pod lažnim identitetom sudi prijateljski susret između Verdera i AZ Alkmara koji je odigran u srijedu u Beleku.

Prema izvještajima bugarske nacionalne televizije BNT-a Jonov je preuzeo identitet svog sunarodnika Raiča Raičeva, koji nema zabranu suđenja izrečenu od strane sudijske komisije pri Bugarskom fudbalskom savezu (BFU).

"Ova priča uvjerila nas je da je naša odluka prošle godine bila ispravna", rekao je predsjednik sudijske komisije BFU-a Kostadin Kostadinov.

Jonov i njegovi pomoćnici Petar Tarulov i Emil Mitev su suspendovani zbog toga što su bez dozvole matičke sudijske organizacije sudili na utakmicama u Južnoj Americi.

"Preduzeću potrebne mjere kako bih očistio svoje ime. Ovo što su napravili bilo je tako podmuklo", komentirao je Raičev.

Inače, utakmica Verdera i Alkmara završila je pobjedom od 2:1 timom iz Bremena.

"Pročitao sam neka izvještaja i vidio sam da je bilo deset minuta dodatnog vremena, kontroverzni penal i slobodan udarac u devetom minutu sudijske nadoknade", dodao je Kostadinov jasno aludiravši na regularnost odigrane utakmice.

BFU je o spomenutom incidentu informisao UEFU.

Bonus video: