UEFA suspendovala golmana Šahtjora

Ribka je pao na doping testu na zabranjeni diuretik koji nije identifikovan, nakon prvenstvene utakmice protiv Karpatija 27. novembra prošle godine
0 komentar(a)
Oleksandr Ribka, Foto: Reuters
Oleksandr Ribka, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.01.2012. 17:34h

Evropska fudbalska asocijacija (UEFA) suspendovala je golmana Šahtjora iz Donjecka Oleksandra Ribka (24) zbog pozitivnog nalaza na doping testu prošle godine.

Ribka je pao na doping testu na zabranjeni diuretik koji nije identifikovan, nakon prvenstvene utakmice protiv Karpatija 27. novembra prošle godine, kada su predstavnici UEFA neočekivano posjetili Šahtjarov trening-kamp i testirali određene igrače.

"Primili smo pismo u kojem stoji da je Ribka suspendovan iz svih tkamičenja pod Uefom dok istraga traje. Uefina pravila predviđaju suspenzivni rok u dužini od pola godine do dvije godine", rekao je generalni menadžer Šahtjora Sergej Palkin, i dodao je Ribka uzeo diuretik kako bi smršao, bez konsultacija s klupskim doktorom.

Ribka je jednom nastupa za ukrajinsku reprezentaciju, i to u prijateljskom meču protiv Estonije prošle godine. Bio je u konkurenciji za nastup na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu, čini su domaćini Ukrajina i Poljska.

Ovo je drugi udarac u kratkom periodu za Šahtjor, nakon što je prošle nedjelje njihov dugogodišnji trener Mirčea Lučesku imao saobraćajnu nesreću, iz koje se izvukao s nekoliko slomljenih rebara i potresom mozga.

Bonus video: