Kojašević: Igrač sam Budućnosti

Iako ugovor još nije potpisan, Kojašević je potvrdio bosanskim medijama da napušta Sarajevo i da prelazi u Budućnost.
104 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 14.01.2012. 08:58h

Budućnost je dobila drugo pojačanje u prelaznom roku, nakon Bojana Kaljevića - novi član podgoričkog kluba u narednih godinu i po biće Damir Kojašević, nekadašnjih igrač Dečića, a u posljednje dvije sezone standardni vezista Sarajeva.

Iako ugovor još nije potpisan, Kojašević je potvrdio bosanskim medijama da napušta Sarajevo i da prelazi u Budućnost.

"Odlazim u Budućnost u kojoj ću ostati godinu i po. Noseći bordo dres Sarajeva doživio sam mnogo lijepih uspomena, kojih ću se rado sjećati. Hvala svima u Sarajevu, posebno navijačima", izjavio je Kojašević.

Poznat po nadimku “Piksi”, nekadašnji fudbaler Dečića bio je važna uzdanica Sarajeva u minule dvije sezone, o čemu najbolje govori podatak da je nosio desetku na leđima. Igrao je i evrokupove, ljetos je u kvalifikacijama za Ligu Evrope dao značajan doprinos u eliminaciji švedskog Erebra, nakon čega je Sarajevo ispalo od Sparte Prag.

Prije samo dva mjeseca za Kojaševića je bila zainteresovana Vojvodina, čiji su ga predstavnici gledali uživo na meču bosansko-hercegovačke lige.

Kada potpiše za Budućnost, Kojašević će biti najskuplji igrač Budućnosti, jer njegova vrijednost po “transfermarktu” iznosi 525.000 eura.

Skuplji je samo Petar Vukčević (600 hiljada), ali on je već pola godine samo formalno član podgoričkog tima.

Budućnost su u zimskom prelaznom roku napustili Sanibal Orahovac, Draško Božović i Nijazim Padović.

Bonus video: