Grant novi trener Partizana

"Upravni odbor je odlučio da za trenera prvog tima postavi Avrama Granta i uvjeren je da će sa njim na čelu struke ostvariti rezultate koji su planirani i očekivani", stoji u saopštenju
54 pregleda 0 komentar(a)
Avram Grant, Foto: Reuters
Avram Grant, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.01.2012. 11:59h

Izralski stručnjak Avram Grant novi je trener fudbalera Partizana umjesto Aleksandra Stanojevića, saopštio je danas beogradski klub.

Upravni odbor Partizana na današnjoj sjednici odlučio je da raskine saradnju sa Stanojevićem pošto je on povrijedio odredbe ugovora sa klubom.

"Upravni odbor FK Partizan na današnjoj sjednici razriješio je dužnosti Aleksandra Stanojevića. Odluka je donijeta usljed povreda Statuta i opštih akata kluba i ugovora o radu izvršenih od strane Stanojevića iznošenjem i podržavanjem iznošenja netačnih podataka o radu kluba", navodi se u saopštenju.

Stanojević je zajedno sa bivšim sportskim direktorom Mladenom Krstajićem došao u sukob sa rukovodstvom kluba, poslije čega je najpre Krstajić smijenjen dok je Stanojević u medijima najavio da će napustiti klupu ukoliko se to dogodi.

Poslije smjene Krstajića, Stanojević je prema navodima u medijima ipak odlučio da ostane na klupi pošto je za to dobio i podršku u javnosti od Krstajića, ali ga je danas rukovodstvo Partizana smijenilo.

Na mjesto trenera postavljen je Avram Grant koji je u karijeri radio kao trener u engleskim klubovima, Portsmutu, Čelziju i Vest Hemu, a bio je i selektor reprezentacije Izreaela.

Najveći uspjeh Grant je imao sa Čelzijem kada je stigao do finala Lige šampiona, ali je njegov tim poražen poslije penala od Mančester junajteda.

"Upravni odbor je odlučio da za trenera prvog tima postavi Avrama Granta i uvjeren je da će sa njim na čelu struke ostvariti rezultate koji su planirani i očekivani", saopštio je šampion Srbije.

Kako se navodi u Partizanu ugovor sa Grantom biće potpisan danas a visina primanja novog trenera biće u skladu sa mogućnostima kluba i manja od nekih informacija koje su se pojavile u medijima.

Bonus video: