Jovetić: Osjećam se liderom ekipe

"Igram bliže golu i opasniji sam po gol. Osjećam se dobroj u novoj ulozi", kaže Jovetić.
0 komentar(a)
Ažurirano: 13.01.2012. 08:28h

Osim poraza i eliminacije od Rome (3:0), u osmini finala Kupa Italije, Stevan Jovetić će 12. januar i meč na rimskom „Olimpiku“ pamtiti i po tome što je prvi put nosio kapitensku traku Fiorentine.

"Veoma sam srećan i uzbuđen zbog kapitenske trake, koju sam do sada nosio još samo u Partizanu. Bilo je lijepo, jer smo igrali protiv Rome koja ima igrača kakav je Toti", kazao je Jovetić, a prenio je radio Blu iz Firence.

Iako je ubjedljivo poražena, prije svega greškama igrača iz posljednje linije, Fiorentina nije igrala loše protiv Rome, naprotiv.

"Po meni, mladi igrači su odigrali dobro. Barem sat vremena igrali smo veoma dobro i namučili ekipu kvaliteta Rome. Na kraju smo napravili greške, ali griješe svi, pa i Barselona. U svakom slučaju, moramo se i dalje oslanjati na mlade igrače, jer imaju kvalitet", nastavlja Jovetić.

Jovetić je nedavno produžio ugovor do 2015. godine i tako pokazao da vjeruje u Fiorentinu.

"Vjerujem u klub, osjećam se dobro u Firenci, imamo jaku ekipu. Ako dobijemo još neko pojačanje, tim bolje, ali to stvar uprave kluba. Ja vjerujem u budućnost Fiorentine, imamo nekoliko odličnih mladih igrača, koji su pokazali da se može računati na njih", kaže Jo-Jo.

Stevan kaže da mu se dopada način na koji trenutno igra Fiorentina.

„Novi trener (Delio Rosi) je unio novine u igri, promijenili smo način igre. Igramo bolje, ali moramo da nastavimo da napredujemo. Ja igram bliže golu i opasniji sam po gol. Osjećam se dobroj u novoj ulozi".

Na pitanje da li se osjeća liderom ekipe, Jovetić je odgovorio:

- Da, zato što sam do sada postigao najviše golova (devet). Ali, najvažnija je ekipa, bez nje ne bih postizao golove. Osjećam se dobro, sve bolje iz utakmice u utakmicu. Međutim, još uvijek nijesam u top formi, trudiću se da je što prije dostignem. Da li je cilj 15 golova? Na početku sezone sam imao jedan cilj, sada u glavi imam drugi. Sigurno je da ću na svakoj utakmici ulaziti na teren sa velikom željom da postignem gol, a na kraju ću svoditi račune", zaključio je Jovetić.

Bonus video: