Rudar krenuo u zimskom ambijentu

"Od mene nećete čuti obećanje da ćemo osvojiti neki trofej. Smatramo da smo najbolji, ali nikada nećemo potcijeniti bilo kog protivnika", kaže trener Rudara Dragan Radojičić
0 komentar(a)
Ažurirano: 12.01.2012. 17:41h

Rudar je danas u pravom zimskom ambijentu, na snijegu od 20-ak centimetara i temperaturi ispod nule, počeo pripreme za proljećnji dio šampionata.

Trener Rudara Dragan Radojičić naglasio je da ekstra motivisan počinje pripreme, ali i da očekuje da klub isprati rezultate tima.

"Od mene nećete čuti obećanje da ćemo osvojiti neki trofej. Smatramo da smo najbolji, ali nikada nećemo potcijeniti bilo kog protivnika. Tako smo radili i tokom jeseni, tako ćemo raditi i na proljeće".

A rukovodstvo kluba brzo je odgovorilo Radojičiću - za razliku od ranijih sezona, ove godine će biti teško ispratiti rezultate tima. Sportski direktor Milika Najo Popović objasnio je igračima da se klub bori za finansijski opstanak.

"Moram da kažem da nismo naišli na razumijevanje lokalne uprave i privrednih subjekata u gradu, inače najjačih u Crnoj Gori. Znate kakva je situacija sa generalnim sponzorom. Opština Pljevlja je jedina koja ne ulaže u fudbal, a mi nismo privatni klub, već klub koji je asocijacija građana opštine Pljevlja i registrovani smo kao amaterski klub", kazao je Popović.

Potpredsjednik Radmilo Mitrović najavio je da će najvjerovatnije tri igrača napsutiti klub, a nije isključeno da još neko ode, ali isključio je mogućnost da pojačaju rivalske tabore

"Po tri inostrana kluba pokazala su ozbiljno interesovanje za Ivicu Jovanovića, Blaža Igumanovića i Vladana Adžića. U zavisnosti od toga koliko prihodujemo od transfera igrača, zavisiće i pojačanja", kazao je Mitrović

Planirano je da Rudar trenira u Pljevljima do 31. januara, a za to vrijeme odigraće dvije prijateljske utakmice u Podgorici, sa Dečićem 25. i ekipom Mladosti 28. januara. U Anataliju Rudar putuje poslednjeg dana januara, a planirano je da odigra pet kontrolnih mečeva. Već 3. februara odigraće utakmicu sa poljskim Belhatovom. Petog dana priprema planirana je utakmica sa jednim ruskim prvoligašem, a 8. februara Rudar će odmjeriti snege austrijskim drugoligašem, ekipom Sent Andree.

Poslednja dva meča u Antaliji Pljevljaci će odigrati sa dva rumunska tima, 10. februara sa Sportulom iz Bukurešta i 13. februara ekipom Rapida, takođe iz glavnog grada Rumunije.

Bonus video: