Di Stefano poručio Ronaldu: Navijači su uvijek u pravu

“Gledaoci sa kupljenom ulaznicom imaju pravo da jasno izraze svoje mišljenje i oni su uvijek u pravu. To fudbaleri ne smiju da dovode pod znak pitanja”, rekao je Di Stefano
0 komentar(a)
Kristijano Ronaldo, Foto: Beta/AP
Kristijano Ronaldo, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 12.01.2012. 10:27h

Legenda Reala Alfredo di Stefano smatra da Kristijano Ronaldo griješi kada ulazi u sukob sa vlastitim navijačima zbog zvižduka nakon promašenih prilika.

Čuveni fudbaler “kraljevskog kluba” tvrdi da su navijači uvijek u pravu, te da zbog kupljene ulaznice imaju pravo da pošalju jasne poruke svojim ljubimcima kada ne ispunjavaju njihova očekivanja.

Zbog zvižduka navijača Reala, Ronaldo uopšte nije proslavio pogodak koji je postigao Granadi u ubjedljivoj pobjedi proteklog vikenda (5:1).

“Što se tiče zvižduka upućenih Ronaldu, moj stav je uvijek isti. Gledaoci sa kupljenom ulaznicom imaju pravo da jasno izraze svoje mišljenje i oni su uvijek u pravu. Navijači će uvijek tražiti najviše od igrača svoje ekipe i to fudbaleri ne smiju da dovode pod znak pitanja”, rekao je Di Stefano.

Uprkos činjenici da je postigao 21 gol u 17 ligaških nastupa ove sezone, Ronalda su navijači izviždali zbog nemogućnosti da zatrese mrežu Barselone u porazu na “Santjago Bernabeuu” (3:1).

Bonus video: