Ujutro radi u banci, a uveče rešeta mreže u Kupu kralja

Pablo Infante, napadač trećeligaša Mirandesa, doveo je svoj tim do četvrtfinala sa pet golova, od kojih je dva dao Viljarealu na "El Madrigalu", iako je u igru ušao tek u 2. poluvremenu
0 komentar(a)
Ažurirano: 12.01.2012. 10:15h

Najbolji strijelac dosadašnjeg dijela Kupa kralja je 31-godišnji Pablo Infante, napadač trećeligaša Mirandesa, koji je izborio plasman u četvrtfinale.

Infante je preko dana običan bankarski službenik, koji sa mušterijama pregovara o hipotekama, kreditima i tekućim računima. U večernjim satima, postiže golove za Mirandes, klub osnovan 1927. godine, koji se prvi put u istoriji domogao četvrtfinala Kupa kralja.

Infante je sa pet golova najbolji strijelac tog takmičenja. Njegova ekipa je na putu do osam najboljih izbacila dva prvoligaša, Viljareal i Rasing Santander.

Kapiten Mirandesa je tresao mreže i jednih i drugih, a “žutu podmornicu” je srušio sa dva pogotka na “El Madrigalu”, iako je u igru ušao u drugom poluvremenu

“Plasman u četvrtfinale je ostvarenje sna. To je nešto što klub nikada nije napravio u svojoj 85-godišnjoj istoriji i mi još živimo taj san. Možemo da budemo ponosni. Postigli smo izvanredan uspjeh i nadamo se da će ovaj san još malo potrajati”, kaže Infante.

Većina igrača Mirandesa rade svoje svakodnevne poslove koji nemaju veze s klubom. Među njima je i Infante, koji svakog dana vozi 50 kilometara do banke u kojoj radi.

Budući da se utakmice u Kupu kralja igraju tokom sedmice i uglavnom počinju nakon 20 sati, Infante nakon njih baš i nema vremena za spavanje, jer već sjutradan u 8 ujutro mora da se pojavi na radnom mjestu.

“Treniramo svakog dana osim utorkom. Puno je to prevaljenih kilometara na relaciji kuća - posao - trening. Ali, u ovoj teškoj ekonomskoj situaciji privilegija je kada uopšte i imate posao”.

U istoj banci radi već sedam godina i ne namjerava da promijeni posao, bez obzira na to koliko će daleko njegov tim otići u Kupu kralja.

“Trebalo bi da budete srećni sa životom kakav živite. Ja sam vrlo srećan sa svojim poslom i životom. Već sam odbio nekoliko ponuda za transfer u neki drugi klub. Ovdje osjećam da me poštuju, osjećam se vrijedno”, zaključio je Infante.

Galerija

Bonus video: