Liverpul bolji od Sitija

"Građani" su izgubili od Liverpula u prvom meču, a tragičar je bio Stefan Savić - naivno je skrivio penal nad Agerom i Džerard je u 13. minutu sa bijele tačke matirao Džoa Harta
0 komentar(a)
Savić, Foto: Beta/AP
Savić, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 11.01.2012. 23:01h

Mančester siti je u problemu, i onaj manje bitan engleski Kup mu izmiče iz ruku nakon što ga je Junajted eliminisao iz FA prije pet dana.

"Građani" su izgubili od Liverpula na "Etihadu" u prvom meču, a tragičar je bio Stefan Savić - naivno je skrivio penal nad Danijelom Agerom i Stiven Džerard je u 13. minutu sa bijele tačke matirao Džoa Harta.

I pored mnogo šansi na obje strane, taj gol kapitena "redsa" je riješio veliki okršaj...

"Prvo poluvrijeme nismo odigrali onako kako je trebalo. Nismo bili kompletni, to nam je otežalo stvari, ali i pored toga nismo zaslužili da izgubimo", rekao je menadžer Sitija Roberto Manćini.

Lider Premijer lige osjeća da je na udaru sudija, zato je Italijan pričao i o arbitrima nakon ovog poraza.

"Mogao je da sudija dosudi penal i za nas - start Glena Džonsona nad Džoleonom Leskotom je bio mnogo opasniji nego onaj kada je Kompani dobio crveni karton protiv Junajteda", kazao je Italijan.

Liverpul je na dobrom putu da dođe do finala ovog takmičenja, a ako preživi revanš na "Enfildu" (25. januara) obezbijediće prvi nastup na čuvenom "Vembliju" nakon 1996. godine.

"Revanš će da bude paklen, u to sam siguran. Uvijek smo u prednosti kada igramo na svom terenu, ali ima još 90 minuta i sve je otvoreno", istakao je Džerard.

A potpuno je otvorena i situacija kod drugog polufinalnog para između članova Čempionšipa - Kristal palasa i Kardifa.

Palas je prvi meč sinoć u Londonu slavio sa 1:0, a Kardif u revanšu na svom terenu traži trijumf za plasman u finale i veliki pohod Velšana na "Vembli".

Bonus video: