Luka Đorđević: Biću srećan ako Božović bude vodio Zenit

Iz Zenita stižu glasine da bi poslije gotovo sigurnog odlaska Roberta Manćinija nakon kraha i 5. mjesta „golubje plavih”, kormilo Zenita mogao da dobije upravo popularni Grof
158 pregleda 0 komentar(a)
luka đorđević, Foto: Sports.ru
luka đorđević, Foto: Sports.ru
Ažurirano: 09.05.2018. 10:59h

Kada je preuzeo Arsenal iz Tule, naš trener Miodrag Božović odmah je u svoju ekipu na pozajmicu iz Zenita doveo crnogorskog reprezentativca Luku Đorđevića.

S obzirom na rezultate Arsenala i činjenicu da je u pitanju najprijatnije iznenađenje ruskog šampionata, postoji šansa da njih dvojica naredne godine ponovo sarađuju, ali - u velikanu iz Sankt Peterburga! Naime, iz Zenita stižu glasine da bi poslije gotovo sigurnog odlaska Roberta Manćinija nakon kraha i 5. mjesta „golubje plavih”, kormilo Zenita mogao da dobije upravo popularni Grof. S druge strane, Đorđević je igrama u Arsenalu pokazao da zaslužuje da mu se konačno pruži šansa i u klubu u koji je došao 2012. sa svega 18 godina.

Više nego dovoljan povod da u Ria Novostima izađe veliki intervju sa Đorđevićem, čije djelove prenosimo...

U martu i aprilu skoro mjesec dana niste igrali zbog povreda. Kako se osjećate sada?

"Propustio sam pet mečeva zbog povrede, kao i meč protiv Zenita zbog odluke kluba (Arsenal bi u slučaju da je Luka nastupio protiv Zenita morao klubu iz Sankt Peterburga da plati 130 hiljada eura). Sada je sve normalno, osjećam se dobro i radujem se što sam se vratio i ponovo igram".

Borite se za 6. mjesto, koje bi moglo da vodi u Ligu Evrope u slučaju da finalisti kupa, Tosno i Avangard, ne dobiju licencu Uefe. Da li se u klubu razmatra ta varijanta?

"Nismo ni govorili ni razmišljali o tome. Bilo bi veoma lijepo kada bi se sve tako poklopilo, međutim, sada nam je najvažnije da se usredsredimo na to da odigramo najbolje što možemo. Onda ćemo vidjeti šta će se desiti".

Artjom Dzjuba je govorio kako je u karijeri imao dva idealna partnera - Hulka i Ananidzea. Ko je za Vas bio idealan partner?

"Migel Dani! On je fenomenalan igrač!"

Čuju se glasine da je Miograd Božović jedan od kandidata za trenera Zenita. Kako Vam djeluje ta opcija?

"Zenit je veliki klub. Kada oni traže trenera razmatraju se mnoge varijante. Čitao sam o tome da je Božović jedan od kandidata. Naravno, bio bih veoma srećan kada bi se to ostvarilo".

Da li je trenutna sezona najbolja u vašoj karijeri?

"Prvi dio šampionata - da. Bio sam zadovoljan svojom igrom, bio sam potpuno spreman. Trener mi je vjerovao, ja sam odgovorio golovima i, nadam se, dobrom igrom. Cijela ekipa je igrala sjajan fudbal, sve je bilo sjajno. Tokom zime sam s nestrpljenjem čekao nastavak sezone kako bih nastavio u istom ritmu, međutim, što zbog povreda, što zbog nekih drugih stvari, u drugom dijelu prvenstva nešto se izgubilo, i golova je nedostajalo. Naravno, malo sam razočaran time".

Koji meč smatrate najboljim u karijeri?

"U prvom dijelu sezone sam odigrao dosta dobrih utakmica. Bilo je i utakmica u kojima nisam bio strijelac, ali sam igrao dobro - na primjer utakmica protiv Urala. I naravno, izdvojiću meč protiv Krasnodara, kada je cijela ekipa igrala sjajno, a meni se posrećilo da postignem gol za pobjedu. To je jedna od najboljih utakmica Arsenala ove sezone. Moja takođe".

Od dolaska Dzjube igrate u paru s njim, imate ulogu da dejstvujete malo dublje. Da li Vam ta pozicija odgovara?

"To nije pozicija koja mi odgovara. Ja sam centralni napadač. U prvom dijelu prvenstva igrao sam na toj poziciji i sve je bilo normalno. Sada mi je dovoljno to što sam u startnoj postavi. Ako trener želi da Dzjuba igra prvog napadača, a ja drugog, tako će i biti, ali to nije pozicija koja mi najviše odgovara. Nadam se da ću se uskoro vratiti u srce napada", istakao je Đorđević.

Sankt Peterburg zauvijek u mom srcu

Šta interesantno ima u Tuli? Kako provodite slobodno vrijeme?

"Ja sam momak kojem ne treba mnogo. U Tuli živim zajedno s ocem. Kada imam slobodne dane, obično otputujemo do Moskve ili šetamo po parku u Tuli. Ovdje ima mjesta koja nam se veoma sviđaju, te ih posjećujemo, pijemo kafu, odmaramo.

Gdje je ljepše, u Moskvi ili u Sankt Peterburgu?

"Oba grada su nevjerovatna! Prelijepi i veoma interesantni gradovi. Međutim, za mene će Sankt Peterburg uvijek biti broj jedan. To je grad u koji sam došao iz Crne Gore, a Zenit je moja prva ekipa u Rusiji. Zauvijek ću pamtiti najljepše trenutke iz Pitera. Nadam se da ću još živjeti i igrati fudbal u tom gradu!", zaključio je Đorđević.

Bonus video: