Grof doveo elitu

"Došli bi smo i ranije da postoje kvalitetni tereni. Ovdje, na crnogorskom primorju, postoji samo jedan takav sa prirodnom travom", kaže trener Amkara Miodrag Božović
90 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 11.01.2012. 09:40h

Poslije tačno pet godina, ponajbolji crnogorski trener Miodrag Božović Grof odradiće pripreme u Crnoj Gori.

Fudbaleri njegovog Amkara iz Perma, člana ruske Premijer lige, sletjeli su juče oko 11 časova na tivatski aerodrom, a sat kasnije smjestili se u hotel “Splendid” - trenutak koji bi, ako se stvari budu odvijale onako kako bi trebalo da se odvijaju, mogao da predstavlja prekretnicu u razvoju zimskog sportskog turizma na crnogorskom primorju. Treba li napominjati da je Amkar najozbiljniji inostrani klub koji se u posljednjih 20 godina pripremao u Crnoj Gori.

Igrači tima iz Perma, uključujući crnogorske fudbalere Radomira Đalovića, Mitra Novakovića i Nemanju Mijuškovića, te trenera Božovića i njegovog asistenta Veska Steševića, u narednih 14 dana treniraće na stadionu Grblja u Radanovićima.

To je, kako ističe Božović, jedini teren sa prirodnom travom na crnogorskom primorju koji u ovom trenutku zadovoljava standarde.

"Ovdje smo prije svega zahvaljujući fudbalskom klubu Grbalj, njegovom predsjedniku Batu Careviću i direktoru Nenadu Maslovaru, koji su nam omogućili da treniramo na vrlo kvalitetnom terenu u Radanovićima.

Upitan zašto baš Crna Gora, Božović je odgovorio da je povratkom kući “spojio ugodno i korisno”.

"Iskreno, došli bismo i ranije da postoje kvalitetni tereni, što je vrlo važno za inostrane ekipe koje žele kvalitetne pripreme. Ovdje, na crnogorskom primorju, postoji samo jedan takav sa prirodnom travom, plus nekoliko na Jazu sa plastičnom podlogom koji mogu da se koriste. Nije na odmet i da malo izreklamiramo Crnu Goru, kao i ovaj sjajni hotel “Splendid”. Rekao bih da smo spojili lijepo i korisno", rekao je nekadašnji trener Borca, Budućnosti, Grblja, FK Moskve i moskovskog Dinama.

Nije isključeno da će dolazak Amkara u Crnu Goru prokrčiti put i drugim ozbiljnim klubovima. Naredne sedmice u “Splendid” stiže Crvena zvezda, drugu godinu zaredom, uprava hotela vodi pregovore i sa ruskim Tomom iz Tomska...

"Bilo je nekoliko klubova iz Rusije koji su se raspitivali da dođu u Crnu Goru. Iskreno, nemoguće je da istovremeno boravi više timova, jer nema terena", dodaje Božović.

Amkar se sprema za treći (posljednji) krug ruskog šampionata, u kojem ga očekuje borba za opstanak. Iako ispod sebe na tabeli imaju četiri tima, “krasno-černiji” nisu sigurni.

"Dva tima ispadaju direktno, dva idu u baraž. Čeka nas teška borba, ali se nadam da ćemo imati kvaliteta i sreće i da ćemo osigurati opstanak", kaže Božović, koji je 29. septembra prošle godine drugi put u karijeri preuzeo tim iz Perma.

Nakon Radanovića, Grbalj će se pripremati na Kipru i u Antaliji.

Amkar protiv Grblja i Sutjeske

Fudbaleri Amkara odigraće u Radanovićima i dvije prijateljske utakmice. Čast od crnogorskih timova da se odmjere sa članom ruske fudbalske elite imaće ekipe Grblja i Sutjeske.

"Zakazali smo za 19. januar meč protiv Grblja u Radanovićima, a za 22. duel sa Sutjeskom u Nikšiću, ako vremenske prilike dozvole da se igra tamo. Radi se o protivnicima koji nam u potpunosti odgovaraju, posebno za uvodnu fazu priprema u kojoj se i najmanje trenira, makar po mojim metodama rada", kaže Miodrag Božović.

Galerija

Bonus video: