U Rudaru bez velikih tumbanja

Do 31. januara radiće se u Pljevljima, prve dvije sedmice februara baza će biti Antalija, a po povratku iz Turske staviće se i „glazura“
0 komentar(a)
Rudar, Foto: Vesko Belojević
Rudar, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 11.01.2012. 10:17h

Pljevaljski „rudari“ će u četvrtak „upaliti motore“. Odmor je završen i počinje „punjenje baterija“ za proljećna iskušenja. A biće ih. Treba držati Budućnost na oku i uraditi sve da pehar u Kupu i treću godinu zaredom ostane pod Golubinjom. Dakle, ni motiva neće faliti, što sve zajedno stručnom štabu nameće obavezu da maksimalno pripremi momke i osposobi ih za dostizanje projektovanih ciljeva.

- Ne sumnjam da ćemo ih sve dovesti do nivoa kada će biti kao „zapete puške“. Uostalom, nekoliko teških i značajnih utakmica nas očekuje u samom startu drugog dijela sezone, među njima i derbi pod Goricom, pa je jasno da do tada sve moramo dovesti „pod konac“. Vjerujem da su igrači pauzu iskoristili da se, prije svega, dobro odmore, ali i da koliko-toliko ostanu u nekoj vrsti treninga. Valjalo bi im to, jer neće im biti lako narednih 40 i nekoliko dana – kaže pomoćni trener u pljevaljskom fudbalskom prvoligašu, Sabahudin Bekto.

A ko će se pojaviti na prozivci, znaće se pred njen početak, mada je izvjesno da od posljednjeg jesenjeg kola do danas, nije bilo prevelikih „tumbanja“ u ekipi. Jedini koji sigurno nije više član Rudara je iskusni Nermin Useni, dok će skoro svi ostali sjutra odraditi prvi trening. Doduše, možda to ne važi za golmana Gorana Vukliša (najavljena pozajmica Lovćenu) i vezistu Nikolu Sekulića (tražio ispisnicu), ali važi za Ivicu Jovanovića i Blaža Igumanovića čiji je inostrani angažman i dalje u prilično gustoj magli.

Što se plana priprema tiče, on je poznat od ranije. Do 31. januara radiće se u Pljevljima, prve dvije sedmice februara baza će biti Antalija, a po povratku iz Turske staviće se i „glazura“. Jer, Grbalj se na proljećnoj premijeri mora dočekati u top formi.

Bonus video: