Predsjednik fudbalskog saveza Izraela pod sumnjom da je namještao utakmice

"Avi Luzon je osumnjičen da je namještao rezultate utakmica i da je učestvovao u imenovanju sudija zbog čega bi mogao da bude optužen za pronevjeru i zloupotrebu položaja", izjavio je portparol izraelske policije
0 komentar(a)
Ažurirano: 09.01.2012. 17:23h

Predsjednik Izraelskog fudbalskog saveza Avi Luzon ispitivan je osam sati u policiji zbog sumnji da je namještao rezultate utakmica.

"Avi Luzon je osumnjičen da je namještao rezultate utakmica i da je učestvovao u imenovanju sudija zbog čega bi mogao da bude optužen za pronevjeru i zloupotrebu položaja", izjavio je portparol izraelske policije.

Prema pisanju izraelskih medija, drugi članovi saveza, kao i igrači i treneri, te sudije ispitani su u posljednjih nekoliko sedmica vezano za istragu o namještanju utakmica izraelskog prvenstva.

"Izraelski sport je čist od namještanja", izjavio je Luzon. "Nakon ovog ispitivanja, mogu da obećam da je izraelski fudbal čist. Tvrdim da nijedan sudija nije namještao utakmice", kazao je Luzon.

Luzon je i u junu prošle godine odgovarao policiji zbog istih sumnji. Policija je tada sumnjala da su dva člana uprave Hapoela Petah Tikve namjestila dvije utakmice prvenstva kao i jedan prijateljski susret.

Tada su mediji izvještavali da su čelnici kluba tražili od Luzona da imenuje sudiju ili da osigura pobjedu Hapoelu kako bi klub izbjegao ispadanje.

Bonus video: