Radulović: Tek smo na pola puta

U trku za pehar, na koji čekaju od 2008. godine, fudbaleri Budućnosti ulaze sa čelne, ali ne i lagodne pozicije. Jer, Rudar se nije dao u jesenjem dijelu šampionata...
0 komentar(a)
Budućnost, Foto: Savo Prelević
Budućnost, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 09.01.2012. 17:58h

Fudbalska 2012. godina na domaćoj sceni počela je danas. Otvorili su je fudbaleri Budućnosti, koji su odradili prvi trening u pripremnom periodu za drugi dio šampionata.

Podgoričano su na pauzu, nakon 17 kola, otišli kao lideri, sa dva boda prednosti u odnosu na Rudar.

U trku za pehar, na koji čekaju od 2008. godine, fudbaleri Budućnosti ulaze sa čelne, ali ne i lagodne pozicije. Jer, Rudar se nije dao u jesenjem dijelu šampionata, Pljevljaci i žele, a i imaju kvalitet da do se bore do kraja.

"Bilo je lijepo provesti odmor na mjestu na kojem smo sada, nadam se da ćemo tu ostati do kraja. Nema euforije u našim redovima, tek smo na pola puta, a imamo i pravog i opasnog rivala. Očekuje nas teška polusezona. Naš cilj je da nastavimo da igramo kao što smo igrali, da nastavimo da pobjeđujemo i da vjerujemo da ćemo na kraju slaviti. Kompaktniji smo, uigraniji nego što smo bili, navikli smo jedni na druge. Imamo dobru podlogu za ono što nas čeka", rekao je Miodrag Radulović, trener Budućnosti.

Ekipu su za sada napustili Sanibal Orahovac, koji je otišao u uzbekistanski Pahtakor, te Draško Božović i Nijazim Padović.

Blizu odlaska je Radivoje Golubović, i to u Izrael, ima interesovanja i za Admira Adrovića, Srđana Radonjića...

"Godi interesovanje za naše i mlađe i starije igrače, ali nijednog se nećemo lako odreći. Samo dobre ponude uzećemo u obzir".

Na prvom treningu novo lice – Bojan Kaljević, napadač koji je stigao iz Uzbekistana, iz Bunjodkora, u kome je kratko igrao sa Rivaldom, a radio sa Skolarijem. Kao potencijalno pojačanje pominje se Damir Kojašević, bivši igrač Dečića, koji je godinu i po proveo u Sarajevu.

"Interesantan je Kaljević, interesantan je Kojašević, ima još interesantnih igrača. Trebalo bi da se osvježimo u svim linijama tima, a trenutno nam je prioritet da pronađemo zamjenu za Orahovca, kao i desnog beka, jer su Božović i Padović napustili klub".

Budućnost će do 31. januara trenirati u Podgorici, a zatim dvije sedmice provesti u Antaliji. U prvom dijelu priprema trebalo bi da odigra atraktivan prijateljski meč, sa Crvenom zvezdom, vjerovatno na stadionu pod Goricom.

"Do puta u Antaliju trebalo bi da se iskristališe sastav, odnosno da se pokaže koji su igrači spremni da uđu u važne proljećnje borbe", zaključuje Radulović.

Pakao u tri kola

Prva tri proljećnja kola mogla bi da raščiste situaciju na vrhu – Budućnost, naime, na startu drugog dijela sezone gostuje ekipi Sutjeske, zatim u derbiju dočekuje Rudar, a onda ide u Budvu. Za kraj teške serije u Podgoricu dolazi Petrovac. Miodrag Radulović ističe važnost tih mečeva, ali i to da pripreme neće bazirati na početak, već na cijelu polusezonu.

"Imamo program rada za sedam nedjelja priprema i toga se pridržavamo, iako bi prva četiri kola mogla da budu i odlučujuća u borbi za tiulu", istakao je Radulović.

Bonus video: