Jovetić sa dva gola potopio Novaru

Crnogorski as je u 20. minutu izborio i iskoristio penal, a u 49. je fenomenalnim volejom savladao Ujkanija i postavio konačnih 3:0
94 pregleda 0 komentar(a)
Stevan Jovetić, Foto: Beta/AP
Stevan Jovetić, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 08.01.2012. 16:28h

Još od aprila prošle godine Fiorentina je čekala pobjedu u gostima u Seriji A.

I danas se sve poklopilo - i partija iz snova Stevana Jovetića i "violin" povratak na pobjednički put kada igra van Firence.

"Ljubičasti" su slavili sa 3:0 u Novari, a crnogorski napadač je po ko zna koji put potvrdio kakav je majstor - postigao je gol iz penala za 1:0 (nakon što ga je i iznudio), a onda početkom drugog poluvremena maestralnim volej udarcem zakucao Novaru i postavio konačan rezultat.

"Formacija 3-5-2 je prava, moramo da nastavimo ovako. Ovaj trijumf je jako važan, ali samo treba da pokažemo kontinuitet. Vidjećete da ćemo da budemo još bolji", rekao je Jovetić.

Jo-Jo je treći gol proslavio tako što je uklizao kod korner zastavice i odglumio da drži džojstik u rukama i igra plejstejšn, što je i sam priznao da mu je hobi...

"To je moja šala sa Nastasićem jer smo nedavno kao igrali plejstejšn na ulici ispred slomljenog televizora. Često, inače, igramo zajedno, s nama i Ljajić", pojasnio je as Fiorentine, koji je ove sezone već dao devet golova u prvenstvu.

Ispred njega na listi strijelaca su Zlatan Ibrahimović, Herman Denis i Antonio di Natale koji su dali po 12 pogodaka i Edinson Kavani (10).

A Juventus i Milan su nastavili trku pobjedama u gostima - Juve je minimalnim rezultatom prošao kroz Leće, a šampion je bio bolji od Atalante (2:0).

"Stara dama" je do tri boda došla zahvaljujući pogotku Alesandra Matrija samo četiri minuta nakon što je zamijenio povrijeđenog Fabija Kvaljarelu.

Mirko Vučinić je odigrao cijeli meč i bio je inspirisan na stadionu koji ga je proslavio.

Sudija Bergonci nije dosudio čist penal nad kapitenom crnogorske reprezentacije početkom drugog poluvremena, a golman domaćih Benasi mu je "izvadio" loptu iz samog ugla kada su je već svi vidjeli u golu.

Milan je imao problema u Bergamu, ali mu je sudija Ricoli omogućio da otvori utakmicu tako što je svirao nepostojeći penal nad Patom.

Ibrahimović je donio prednost, a tačku na utakmicu je stavio Boateng osam minuta prije kraja (Ibrahimović asistirao).

Roma je sa dva gola Franćeska Totija (oba sa bijele tačke) pobijedila Kjevo, dok je Udineze deklasirao Ćezenu (4:1).

Dvostruki strijelac je bio Di Natale, a upisali su se i Kvadvo Asamoa i preporođeni Dušan Basta.

Napoli je osvojio Siciliju - slavio je protiv Palerma sa 3:1 golovima Pandeva, Kavanija i Hamšika.

Rezultati 17. kola:

Roma - Kjevo 2:0

Toti 34, 78 (oba iz penala)

Atalanta - Milan 0:2

Ibrahimović 22 (penal), Boateng 82.

Bolonja - Katanija 2:0

Kerubin 50, Di Vajo 90.

Kaljari - Đenova 3:0

Larivej 13 (penal), Ibarbo 56, Grankvist 72 (autogol)

Leće - Juventus 0:1

Matri 27.

Novara - Fiorentina 0:3

Jovetić 20 (penal), 49, Montolivo 42.

Udineze - Ćezena 4:1

Di Natale 1, 82, Asamoa 54, Basta 75 - Eder 39.

Palermo - Napoli 1:3

Mikoli 89 - Pandev 35, Kavani 54, Hamšik 60.

Subota

Inter - Parma 5:0

Sijena - Lacio 4:0

Tabela: Milan, Juventus 37, Udineze 35, Lacio 30, Inter 29, Napoli, Roma 27, Katanija 22, Fiorentina, Palermo, Kaljari, Đenova 21, Atalanta, Kjevo 20, Parma 19, Sijena, Bolonja 18, Novara, Ćezena 12, Leće 9.

Bonus video: