Mančester junajted bolji od Sitija

Gosti su od 12. minuta imali igrača više nakon što je Vensan Kompani isključen zbog starta sa dvije noge nad Nanijem, koji je uspio da izbjegne udarac
0 komentar(a)
Runi, Foto: REUTERS
Runi, Foto: REUTERS
Ažurirano: 08.01.2012. 15:29h

Nije bilo 1:6 kao u posljednjem međusobnom duelu na "Old trafordu", ali slobodno može da se kaže da je osveta koju je ser Aleks Ferguson planirao nekoliko mjeseci uspjela - Junajted je eliminisao Siti iz FA kupa (3:2) i ubio mu svaku nadu da može da odbrani trofej koji je osvojio prošle godine...

A vjerovatno je moglo i sve da bude drugačije da prva dva opasnija napada "đavola" na "Etihadu" nisu bila kobna za Siti - Runi je prvo u 10. donio vođstvo, a samo dva minuta kasnije Kompani je dobio direktan crveni karton nakon faula nad Nanijem.

Za sudiju Foja taj start je bio dovoljan za isključenje, iako je cijeli svijet mogao da vidi da je Belgijanac pregrubo kažnjen.

"Bolje je da pričam o utakmici nego o sudijama. Međutim, s 10 igrača na terenu je to bila potpuno druga utakmica", rekao je Roberto Manćini prije nego što je potvrdio da će njegov klub da se žali na suđenje u derbiju.

Junajted je do 40. minuta pregazio velikog rivala (pogodili Velbek i ponovo Runi), a reakcija "građana" je uslijedila u nastavku - Kolarov iz slobodnog udarca i Aguero su već do 64. otvorili meč. Međutim, preokreta nije bilo, iako je lider Premijer lige napadao kao da ima dva igrača više u polju.

"Drugo poluvrijeme je bilo sjajno, ali idemo dalje. Više vjerovatno nismo mogli od ovoga", kazao je Manćini.

Ferguson je slavio trijumf, ali i kritikovao način na koji su njegovi igrači igrali pri vođstvu od tri gola.

"Izgubili smo posjed, prepustili igru protivniku, a meni i nije jasno zašto se to desilo. Kao da smo se zadovoljili vođstvom koje smo imali. Mogli smo da budemo kažnjeni, ali srećom to se nije desilo", istakao je menadžer aktuelnog šampiona Engleske.

Mančester je opstankom u FA kupu i popravio sliku, jer bi i eliminacija iz ovog takmičenja nakon Lige šampiona i Karling kupa bila još jedna šamarčina velikanu sa "Old traforda".

Ovako, Fergi je oteo Manćiniju trofej koji je prošle godine promijenio istoriju Sitija, jer je osvojen nakon 35 godina posta...

A meč na Istlendsu je obilježio i jedan povratnik iz penzije - Pol Skols je odigrao posljednje pola sata, nakon što je riješio da se aktivira i pomogne Junajtedu da preživi krizu zbog sve češćih povreda važnih igrača. Bivši engleski reprezentivac će da igra za Junajte do kraja sezone.

Čelzi je bez problema pobijedio Portsmut sa 4:0 (strijelci Huan Mata, Frenk Lampard i dva puta Ramireš), dok je sjajnu seriju nastavio Sanderlend - "crne mačke" su eliminisale Piterboro i upisale 5. trijumf ( u sedam mečeva) od kada je tim preuzeo menadžer Martin O'Nil.

Šefild venzdi je bio bolji od Vest Hema pogotkom O'Grejdija u sudijskoj nadoknadi.

Bonus video: