Skols se i zvanično vratio na teren

Skols je prošle sezone odigrao svega 16 mečeva u Premijer ligi, a odlučio se da završi karijeru nakon što je Mančester junajted u maju poražen na "Vembliju“ od Barselone (3:1) u finalu Lige šampiona
57 pregleda 0 komentar(a)
Skols, Foto: REUTERS
Skols, Foto: REUTERS
Ažurirano: 08.01.2012. 13:55h

Pol Skols je i zvanično prekinuo penziju, igraće za Mančester junajted do kraja sezone.

Bivši reprezentativac Engleske završio je karijeru krajem prošle sezone, ali je od tada do danas trenirao sa rezervama "crvenih đavola“ i nalazi se u dobrom fizičkom stanju.

"Oduševljen sam što Aleks Ferguson još uvijek vjeruje da mogu da pomognem ekipi“, bila je prva reakcija Skolsa.

Tridesetsedmogodišnji fudbaler čitavu karijeru proveo je na "Old Trafordu“, a debitovao je 21. septembra 1994. godine protiv Port Vejla u Liga kupu.

Iza sebe ima 10 osvojenih titula prvaka Engleske i dvije Lige šampiona.

Ferguson se na ovaj korak odlučio je su povrijeđeni Daren Flečer i Tom Keleverli, a uprava kluba je, ipak, odlučila da ne dovodi nikoga tokom januarskog prelaznog roka.

Skols je prošle sezone odigrao svega 16 mečeva u Premijer ligi, a odlučio se da završi karijeru nakon što je Mančester junajted u maju poražen na "Vembliju“ od Barselone (3:1) u finalu Lige šampiona.

"Radujem se što ću ponovo igrati i nastojaću da donesem što više radosti ovom velikom klubu“, objasnio je Skols.

Oduševljenje nije krio ni Aleks Ferguson.

"Drago mi je što sam ubijedio Pola da se vrati. Mislim da je prerano otišao u penziju. Uvijek je tužno vidjeti velike igrače kako završavaju karijeru, a posebno ako to rade rano“, rekao je škotski stručnjak.

Skols će na dresu nositi broj 22, pošto je njegov stari (18) uzeo Ešli Jang, a biće na klupi u današnjem meču F. A. Kupa protiv gradskog rivala Mančester sitija.

Bonus video: