Adrović: Volio bih da ostanem do ljeta

"Došao sam da osvojim titulu i volio bih sa saigračima da završim posao koji smo dobro započeli", kaže Admir Adrović.
0 komentar(a)
Adrović, Foto: Savo Prelević
Adrović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 08.01.2012. 09:43h

Sjajnim igrama u prvom dijelu sezone, u kojem je postigao 11 golova, svaki iz igre, napadač Budućnosti Admir Adrović gurnuo je sebe u prvi red fudbalera koji bi ovog januara mogli da pronađu inostrani angažman.

Tokom oktobra i novembra bila je aktuelna Južna Koreja, posljednjih dana spominje se Rumunija...

"Poziv iz Koreje sam odbio u konsultaciji s klubom jer se nije radilo o klasičnom ugovoru, već nekoj vrsti pozajmice na šest mjeseci. Takođe, trenutno mi je prioritet Evropa, mislim da sam u godinama u kojima mogu još dosta toga da pružim i da mi je prerano da idem tako daleko. Što se tiče Rumunije, u klubu su mi rekli da je stigla ponuda, ali ne znam o kojoj se ekipi radi", kaže Adrović.

Odlazak 23-godišnjeg napadača, nekadašnjeg mladog reprezentativca, trenutno je pod Goricom delikatno pitanje. Sanibal Orahovac je već otišao u uzbekistanski Pahtakor, ispisnicu je uzeo Luka Rotković, a postoje dobre šanse i da Srđan Radonjić, autor devet golova, ove zime promijeni sredinu.

Nakon prvog mjesta na polusezoni Budućnost će na proljeće očajnički tražiti titulu i definitivno je da će neko od napadača morati i da ostane. Adrović nema ništa protiv...

"Iskreno, volio bih da ostanem do ljeta. Želim da osvojim titulu i ostavim trag u Budućnosti, pa tek onda da pređem u neki inostrani klub. Došao sam da osvojim titulu i volio bih sa saigračima da završim posao koji smo dobro započeli. Tek smo na pola puta i u drugom dijelu sezone čeka nas velika borba, posebno zbog toga što su otišli Orahovac i Draško Božović, koji su u prvom dijelu sezone bili vrlo značajni za našu igru", dodaje Adrović.

Podgoričani već sjutra počinju pripreme za novu sezonu. Prvi dio odradiće kod kuće, a drugi u Antaliji.

"Imamo dva boda više od Rudara, što nije prevelika, ali jeste značajna prednost ako budemo znali da je iskoristimo. Ide nam naruku i raspored, jer ćemo Rudar dočekati na svom stadionu, a ukoliko ostvarimo dobar rezultat čekaćemo Pljevljake i u trećem krugu. To su veoma značajne stvari, ali bez obzira na to vodiće se velika borba", zaključuje Adrović, zajedno sa saigračem Draganom Boškovićem, vodeći na listi strijelaca crnogorskog šampionata.

Bonus video: