"Stara dama" želi poker trofeja, Milan igra za spas sezone

Juve je posljednje tri godine osvajao Kup, ima ukupno 12 u istoriji, dok Milan na pobjedu u ovom takmičenju čeka još od 2003.
0 komentar(a)
Juventus - Milan Alvaro Morata Kup Italije, Foto: Reuters
Juventus - Milan Alvaro Morata Kup Italije, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.05.2018. 10:15h

Juventus je gotovo osigurao sedmi uzastopni Skudeto (i ako izgubi u posljednja dva kola, Napoliju zu dva trijumfa ostaje samo teorija), a sada je u situaciji da u samo četiri dana na istom stadionu osvoji dva tofeja.

Prvi na redu je Kup Italije i večerašnje finale protiv Milana (21 sat), a onda u nedjelju i dvoboj s Romom nakon kojeg će “stara dama” gotovo izvjesno zvanično postati novi-stari šampion Italije.

Skudeto je, dakle, gotova stvar, ali trofej u Kupu tek treba da se zasluži protiv "rosonera" koji dolaze u Vječni grad motivisani da pokvare računicu favoritu.

"Da, želimo da iz Rima donesemo dva trofeja i to je naš jedini cilj. Kup Italije je jednako važan u ovom trenutku kao prvenstvo, čak i važniji, jer je finale meč u kojem nemamo pravo na grešku", rekao je trener "stare dame" Masimilijano Alegri.

Juve je posljednje tri godine osvajao Kup, ima ukupno 12 u istoriji, dok Milan na pobjedu u ovom takmičenju čeka još od 2003.

Velikan iz Grada mode je Juveu bio rival u finalu 2016. kada je poražen nakon produžetaka golom Alvara Morate.

"Juve je jači i favorit je za trofej, ali fudbal je igra u kojoj bolja ekipa ne mora uvijek i da pobijedi. Motivisani smo da uzmemo trofej i napravimo sezonu boljom nego što jeste", poručio je trener Milana Đenaro Gatuzo.

Lakši put do finala je imao Juventus, ali oba tima karakteriše da u Kupu ove sezone nisu primili gol.

Juve je pobjeđivao Đenovu (2:0), Torino (2:0) i Atalantu (dva puta po 1:0), dok je Milan bio bolji od Verone (3:0), Intera (poslije produžetaka sa 1:0), te Lacija u polufinalu nakon penala pošto je u dvomeču bilo 0:0.

Bonus video: