Rusija kažnjena zbog rasizma na utakmici sa Francuskom

Stadionu u Sankt Peterburgu biće domaćin sedam utakmica Svjetskog prvenstva koje se igra od 14. juna do 15. jula, uključujući utakmicu Rusija-Egipat, i jednog polufinala
2 komentar(a)
rusija, Foto: Reuters
rusija, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.05.2018. 16:47h

Disciplinska komisija Svjetske fudbalske federacije (Fifa) kaznila je danas Fudbalski savez Rusije sa 30.000 švajcarskih franaka zbog rasističkih uzvika navijača tokom prijateljske utakmice Rusija-Francuska, u Sankt Peterburgu.

Tokom utakmice sa tribina su se sporadično čuli krici nalik majmunskim, kada bi tamnoputi fudbaler Francuske došao do lopte, kao i kada je Pol Pogba postigao drugi gol za pobjedu Francuke od 3:1.

Fifa navodi da je Disciplinska komisija poslije "temeljne istrage, uključujući i pregled video dokaza", primijetila "težinu incidenta, ali i da su to učinili malobrojni navijači".

Stadionu u Sankt Peterburgu biće domaćin sedam utakmica Svjetskog prvenstva koje se igra od 14. juna do 15. jula, uključujući utakmicu Rusija-Egipat, i jednog polufinala.

Evropska fudbalska unija (Uefa) je ove sezone dvaput vodila istragu protiv Zenita iz Sankt Peterburga zbog rasističkih ispada na međunarodnim utakmicama

Bonus video: