Treneri najčešće na udaru u Hrvatskoj, BiH i Rusiji

Hrvatska fudbalska liga i Premijer liga BiH, zajedno sa Rusijom, dijele 1. mjesto po broju smijenjenih trenera u prvom dijelu sezone – čak po 10 klubova je mijenjalo trenere
59 pregleda 0 komentar(a)
Aleksandar Nedović, Foto: Savo Prelević
Aleksandar Nedović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 04.01.2012. 23:26h

Iako lige na prostorima bivše SFR Jugoslavije spadaju u red najslabijih u Evropi, ipak se po po nečemu nalaze u vrhu. Hrvatska fudbalska liga i Premijer liga Bosne i Hercegovine, zajedno sa Rusijom, dijele prvo mjesto po broju smijenjenih trenera u prvom dijelu sezone – čak po 10 klubova u ovim ligama je mijenjalo trenere.

U Hrvatskoj su trenere promijenili Split, Lučko, Cibalija, Varaždin, Šibenik, Karlovac, Zagreb, Rijeka, Lokomotiva i Dinamo.

U Rusiji su to uradili Dinamo Moskva, Lokomotiva, Anži, Rostov, Terek, Amkar, Krila Sovjetov, Volga, Spartak Naljčik i Tom Tomsk.

Najzad, u Premijer ligi BiH su rokade na klupi imali Sarajevo, Borac, Olimpik, Čelik, Sloboda, GOŠK, Kozara, Leotar, Travnik i Slavija. Ako bi se računalo da je Široki Brijeg trenera promijenio prije prvog kola, onda bi bosansko-hercegovačka liga bila na samom vrhu.

Za vodećom trojkom ne zaostaju puno Makedonija, Srbija i Italija, gdje je promijenjeno po osam trenera, dok je sedam promjena zabilježeno u Bugarskoj, Mađarskoj, Turskoj, Poljskoj i Grčkoj.

Po ovom parametru, Crna Gora je pri dnu, sa samo četiri promjene. Trenere u prvom dijelu T-com Prve crnogorske lige mijenjali su Grbalj (Aleksandar Nedović je zamijenio Zorana Tripkovića), Dečić (Božidar-Keca Vuković - Mladen Vukićević), Sutjeska (Slaviša Mirković - Dragan Lacmanović) i Lovćen (Radovan Kavaja - Marko Marković).

Bonus video: