Suares i Liverpul se izvinjavaju Evri?

Vođe organizacije "daj rasizmu crveni karton" pozvale igrača i klub da se izvine kapitenu Junajteda i tako podrže istu...
0 komentar(a)
Suares, Foto: REUTERS
Suares, Foto: REUTERS
Ažurirano: 04.01.2012. 16:38h

Verbalni sukob između Luisa Suaresa i Patrisa Evre, u kojem je Francuz izvrijeđan na rasnoj osnovi", bio je momenat koji je natjerao sve u engleskom fudbalu da uđu u bitku sa rasistima i da potpuno "ubiju" takve stvari na terenima i stadionima na Ostrvu.

Samo dan nakon što je Liverpul objavio da se neće žaliti na kaznu od osam utakmica za Urugvajca, oglasile su se i vođe humanitarne organizacije "daj rasizmu crveni karton" i istakle da bi bila prava stvar kada bi se Suares i njegov klub javno izvinili Evri.

"Izvinjenje bi bilo od pomoći, jer kada se ljudi izvine stvari mogu da idu dalje. Suares i Liverpul bi to trebali da urade, da pokušaju da isprave neke stvari", rekao je izvršni direktor organizacije Ged Grebi.

Grebi je pohvalio Fudbalsku asocijaciju (FA) i njenu želju da "pošalje snažnu poruku protiv rasizma".

"Reakcija je bila prava da se dokaže da u fudbalu, kao ni bilo gdje drugde, nema mjesta vrijeđanju na rasnoj osnovi, vjerskoj ili bilo kojoj drugoj osnovi", kazao je Grebi.

Organizacija "daj rasizmu crveni karton" dodjeljuje i nagrade fudbalski radnicima koji su uključeni u ovaj program, a među njima su Rajan Gigs, Tijeri Anri, Najel Kvin, Garet Sautgejt, Les Ferdinand, Rio Ferdinand, Žerar Ulije, Gari Lineker, Dejvid O'Liri, Jan Rajt...

Bonus video: