Murinjo poslije Malage: Da sam mogao, zamijenio bih cijeli tim

"Neki igrači doživljavaju praznike kao vrijeme za odmor, a drugi putuju i ne prestaju da jedu i piju", rekao je Murinjo
0 komentar(a)
Murinjo, Foto: REUTERS
Murinjo, Foto: REUTERS
Ažurirano: 04.01.2012. 11:50h

Real je pobijedio Malagu iako je gubio sa 2:0 do 68. minuta, a trener Žoze Murinjo je nakon utakmice otkrio zašto je (osim zbog rezultata) bio sve vrijeme onako uznemiren na klupi dok su njegovi igrači igrali vjerovatno i najslabiji meč od kada je on na klupi.

"Neki igrači doživljavaju praznike kao vrijeme za odmor, a drugi putuju i ne prestaju da jedu i piju", rekao je Murinjo.

Portugalac je na poluvremenu imao šta da kaže svojim igračima.

"Rekao sam im da bih zamijenio svih 11 da mogu. Napravio sam tri izmjene kako bi ekipa počela da igra drugačije. Razmišljao sam da to napravim čak i prije poluvremena, ali ne volim to da radim. Trojica koju sam izveo na poluvremenu (Kaka, Kaljehon i Arbeloa, op. a.) nisu bili ništa slabiji od ostalih, ali više izmjena nisam mogao da napravim", bio je bijesan Murinjo na konferenciji za medije.

On je na kraju, ipak, podvukao da je najvažnije da je Real pobijedio u delikatnom meču.

"U nastavku se promijenio ritam, ali i koncentracija mojih igrača. Ako smo mogli da igramo tako u drugom poluvremenu, zašto nismo i u prvom? Ipak, na kraju se računa rezultat nakon dvije utakmice. Važno je proći dalje", istakao je Murinjo.

Bonus video: