„Merengesima” dosta i 10 minuta

A kada je Real krenuo da razbija, Malagi je bilo malo i vođstvo od 2:0 koje je držala sve do 68. minuta prve utakmice osmine finala Kupa Kralja
0 komentar(a)
Real, Foto: REUTERS
Real, Foto: REUTERS
Ažurirano: 03.01.2012. 23:38h

Real je 2012. godinu otvorio na način na koji je završio prošlu, ali je cijela Španija više od 60 minuta duela sa Malagom čekala pravu reakciju tima Žozea Murinja.

A kada je Real krenuo da razbija, Malagi je bilo malo i vođstvo od 2:0 koje je držala sve do 68. minuta prve utakmice osmine finala Kupa Kralja.

Madriđanima je, dakle, i 10 minuta bilo dovoljno da isprave utakmicu - Sami Kedira u 68, Gonzalo Igauin u 70. i Karim Benzema u 78. minutu su učinili da navijači opet uživaju, bez obzira što odavno nisu bili bliže porazu (naravno, ako se izuzme meč sa Barselonom)...

Spektakl je u posljednjem minutu meča upotpunio Kristijano Ronaldo, ali je njegov gol makazicama opravdano poništen zbog ofsajda.

Malaga je, inače, već u 29. minutu imala veliko vođstvo - pogodili su Serhio Sančes, te Martin Demikelis nakon loše intervencije Ikera Kasiljasa...

Real je tako ipak učinio izvjesnim četvrtfinalni dvoboj sa Barselonom, jer je teško očekivati da će Malaga u revanšu narednom utorka opet da uhvati Murinjov tim „na spavanju”.

Ekipa iz Andaluzije je definitivno veliku šansu da napravi senzaciju propustila sinoć u glavnom gradu Španije.

Barselona svoj meč u Kupu Kralja igra večeras sa Osasunom kod kuće, a puno se očekuje i od duela između Valensije i Sevilje.

Rezultati

Real Madrid - Malaga 3:2

Albasete - Atletik B. 0:0

Alkorkon - Levante 2:1

Mirandes - Rasing 2:0.

Danas

Barselona - Malaga

Sosijedad - Majorka

Kordoba - Espanjol

Valensija - Sevilja

Bonus video: