Roselov pik je Marselo Bijelsa

Argentinac je prva opcija predsjednika Barse kada Gvardiola odluči da napusti "Nou Kamp"
0 komentar(a)
Bijelsa, Foto: REUTERS
Bijelsa, Foto: REUTERS
Ažurirano: 02.01.2012. 20:28h

Kada Pep Gvardiola odluči da napusti Barselonu, predsjednik katalonskog kluba Sandro Rosel ima jasnu viziju ko bi mogao da jednako uspješno vodi „tim sa druge planete”, prenosi katalonski dnevni list „Sport”.

U pitanju je Marselo Bijelsa, trener Atletika iz Bilbaoa i stručnjak kojeg Rosel navodno toliko cijeni da mu je prvi na listi kojeg bi pozvao onog momenta kada Gvardiola ode sa „Nou Kampa”.

Kada će to da se desi? Po „Sportu”, Gvardiola je Roselu obećao da će Barsu da vodi još sezonu i da će da pakuje kofere bez obzira da li će ona da bude začinjena trofejima (osvojio ih je već 13 od 2008. godine kada je preuzeo tim)...

„Pep je smirio i uvjerio Rosela da neće da ide u junu kao što se nagađalo. Još nakon utakmice u Ligi šampiona protiv BATE Borisova 6. decembra mu je rekao da ostaje još godinu”, piše „Sport”.

Tek tada se Bijelsa nameće kao prva opcija da postane šef u svlačionici Barse.

„Sport” navodi da popularni Ludak inače ima odličan odnos sa Lionelom Mesijem (obojica su iz Rosarija), a napadač Barse nedavno nije štedio komplimente na njegov račun. Takođe je blizak i sa Havijerom Maskeranom i Aleksisom Sančesom kojeg je nedavno trenirao u reprezentaciji Čilea.

Bijelsa je pred start ove sezone stigao u Baskiju, iako je imao na stolu mnogo primaljiviju ponudu Intera.

Tada je odbio Masima Moratija uz obrazloženje da je već dao riječ predsjedniku Atletika Hosuu Urutji koji je tada bio samo kandidat za tu funciju.

Bonus video: