Vučinić: Zadovoljan sam, sada više igram za ekipu

“Imamo takvu želju kakvu ima malo koja ekipa. Želju za napredovanjem i radom. Nikada nijesam tako puno trenirao", kaže Vučinić.
0 komentar(a)
Mirko Vučinić, Foto: Beta/AP
Mirko Vučinić, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 01.01.2012. 16:32h

Mirko Vučinić se oporavio od povrede butnog mišića, zbog koje je pauzirao tri nedjelje, pa je kapiten crnogorske reprezentacije ponovo na raspolaganju treneru Juventusa Antoniju Konteu.

„Dobro sam, počeo sam da trenirao punom parom. Jedva sam isčekao da se vratim, jer mi je, kao i svima, teško kada sam van terena“, kazao je Vučinić za italijanske medije koji prate pripreme Juventusa u Dubaiju.

Mirko je, dakle, spreman za naredni meč koji Juventus 8. januara igra u gostima protiv Lećea, koji ima poseban značaj za Vučinića, s obzirom na to da je to prvi italijanski klub u kojem je igrao i u koji je sa 17 godina stigao iz Sutjeske.

„Leće je moja druga kuća. Tamo sam proveo šest prelijepih godina, i uvijek sam srećan kad imam priliku da se vratim tamo. Već sam preskočio meč sa Romom, zbog čega mi je bilo veoma žao, ne bih volio i ovaj u Lećeu“, dodaje napadač „Stare dame“.

Nakon nekoliko godina posta, Juventus je ponovo u vrhu Serije A, ozbiljan kandidat za Skudeto, najveći konkurent Milanu.

“Imamo takvu želju kakvu ima malo koja ekipa. Želju za napredovanjem i radom. Nikada nijesam tako puno trenirao. Šta ima Milan više od nas? Titulu od prošle sezone. Samo zbog toga je u prednosti”.

Upoređujući Juventus i Milan pojedinačno, jasno je da u prvi plan izbijaju vrijednosti Vučinić sa jedne i Ibrahimović sa druge strane, zbog fizičke snage, prefinjene tehnike, ali i porijekla sa balkanskih prostora…

“I zbog dva posljednja slova u prezimenu”, uz osmjeh je dodao Mirko i nastavio:

“Poređenje mi godi, čini me ponosnim. Ibrahimović je veliki šampion, ali borbu sa Milanom ne doživljavam kao trku između njega i mene. Savićević za mene kaže imam potencijal da budem jedan od pet najboljih napadača na svijetu. Sada želim da pokažem sam taj potencijal”, kaže crnogorski napadač.

Vučinić za 2012. ima jasne želje.

“U ovoj godini želim trofej. Na ličnom planu nadam se da ću potvrditi evropski nivo. Kad čujem trenera (Kontea) da kaže da ja mogu da pravim razliku, za mene to predstavlja veliko zadovoljstvo”.

Posljednjeg dana 2011. godine Juventus je pojačao napad, na pozajmicu je iz Rome doveo Marka Borijela, bivšeg saigrača Vučinića iz rimskog kluba.

“Nismo se čuli ovih dana, ali o njemu mogu da kažem samo najbolje. Svi ga znaju, odličan je napadač i dobar momak. Da li sam zabrinut zbog pojačane konkurencije u napadu? Apsolutno ne, što nas više ima, bolje je”, smatra Vučinić.

Kapiten crnogorske reprezentacije ističe da “bi možda trebao da postiže više golova”, jer se do sada samo dva puta upisao u listu strijelaca.

“Više sam podređen kolektivu za razliku od prethodnih godina, ali sam, u svakom slučaju, zadovoljan sobom. Uostalom, prvi smo na tabeli, i to je ono što se broji, a ne koliko sam ja postigao golova, jer nas ima 11 na terenu i svi se žrtvujemo jedan za drugog. Najvažnije je da tako nastavimo”, kaže Vučinić.

Mirko ne krije zadovoljstvo što je prošlog ljeta izabrao Juventus.

“U poređenju sa Romom, ovo je sasvim druga priča. Juventus je istorija, to osjećamo svi koji smo dio kluba. Ali, imam odlična sjećanja na moju prošlost u Romi i čujem se sa bivšom predsjednicom Rozelom Sensi. Znam da joj fudbal nedostaje”, zaključio je Vučinić.

Bonus video: