Floro Flores mijenja Đilardina?

Viola kao alternative za Đilardina vidi Amaurija (Juventus) i Maksi Lopez (Katanija), a nije isključen ni dolazak Floresa
0 komentar(a)
Ažurirano: 01.01.2012. 15:52h

Antonio Floro Flores, napadač Udinezea, zainteresovan je za dolazak u Fiorentinu kao zamjena za Alberto Đilardina, koji ide u Đenovu.

Dvadesetosmogodišnji fudbaler potpisao je u avgustu novi ugovor, ali je razočaran malom minutažom ove sezone, jer prednost ima kapiten tima Antonio Di Natale.

"Antonio želi da igra. Osjeća se u dobrom stanju i želi da dokaže sve svoje vrijednosti. Prije je Frančesko Gvidolin izjavio je da je Antonio jedan od najboljih napadača u ligi, ali do sada ga je koristio veoma malo. Znam da nije lako izboriti mjesto pored Di Natalea, ali očekivali smo veći ulogu. Momak je mislio da će igrati protiv Juventusa poslije odlične partije protiv Lacija, tako da je bio uznemiren kada je izostavljen. Ukoliko se situacija ne promijeni, onda ćemo morati da je razgovor sa čelnicima Udinezea”, rekao je Paolo Palermo, menadžer Flora Floresa.

Fiorentina kao alternative za Đilardina vidi Amaurija (Juventus) i Maksi Lopez (Katanija), a nije isključen ni dolazak Floresa.

"U ovom trenutku nije bilo kontakta sa Fiorentinom, tako da su sve špekulacije i novinarske sugestije. Međutim, ja ne mogu reći šta će biti u budućnosti, s obzirom Fiorentina želi da zamijeni Đilardina”, objasnio je Palermo.

Udineze ove sezone igra sjajno, trenutno je na trećem mjestu Serija A sa dva boda manje od Milana i Juventusa, koji zajedno drže čelnu poziciju.

Bonus video: