Euzebio pušten iz bolnice

"Nadam se da mi se više ništa loše neće dogoditi. Ne volim previše da putujem, ali sam u decembru pretjerao zbog čega sam i završio u bolnici", rekao nekadašnji golgeter Benfike
0 komentar(a)
Ažurirano: 01.01.2012. 09:51h

Šesdesetdevetogodišnji Euzebio, legenda portugalskog fudbala, posljednjeg dana 2011. godine pušten je iz lisabonske bolnice “Luž”, gdje je proveo 12 dana zbog upale pluća.

Po izlasku, okupljenim novinarima je izjavio da je srećan što će posljednje sate stare i početak kalendarski nove godine dočekati u krugu porodice.

“Sada samo želim da odem kući i provedem novogodišnju noć sa porodicom. Nadam se da mi se više ništa loše neće dogoditi. Ne volim previše da putujem, ali sam u decembru pretjerao zbog čega sam i završio u bolnici. Najprije sam bio u vrelom Mozambiku, pa u hladnom Lisabonu, nakon čega sam se odlučio za odlazak u Brazil. Sada se osjećam dobro, hvala Bogu. Mogu čak reći i da sam 100 posto zdrav. Kada sam primljen u bolnicu, nisam se osjećao nimalo dobro, ali vjerovao sam svojim doktorima i evo me ponovo u dobrom stanju”, rekao je Euzebio.

Njegova karijera trajala je od 1957. do 1979. godine.

Počeo je u rodnom Mozambiku, a najveći dio, čak 15 godina, proveo je u dresu Benfike za koju je na 614 mečeva dao 638 golova.

Sa “lavovima” je bio i prvak Evrope (1962).

Za reprezentaciju Portugala je na 64 utakmice postigao 41 gol.

Bonus video: