Viljaš-Boaš: Titula je sada u domenu fantazije

Iako je Roman Abramovič, koji je 2012. dočekao na Karibima, privatno obećao podršku aktuelnom treneru, pozicija mu nije baš tako sigurna
52 pregleda 0 komentar(a)
Viljaš-Boaš, Foto: Reuters
Viljaš-Boaš, Foto: Reuters
Ažurirano: 01.01.2012. 11:53h

Čelzi je još jednom razočarao svoje navijače, poražen je kod kuće od Aston Vile (3:1) i osvajanje titule sada je, praktično, u domenu teorije.

Engleski mediji pišu da se Andre Viljašu-Boašu ozbiljno drma klupa, ali portugalski stručnjak tvrdi da ne strahuje za svoju poziciju.

On je svega šest mjeseci na klupi „plavaca“, a potpisao je trogodišnji ugovor.

"Minimalni zahtevi za klub kao što je Čelzi je prvo mesto. Međutim, mislim da osvajanje titule sada samo fantazija. Naša realnost sada je borba za četvrto mjesto, ali to ne bi bilo dovoljno. Moramo da nastavimo da radimo i da ligu završimo na najbolji mogući način“, rekao je Viljaš-Boaš.

Vlasnik "plavaca“ Roman Abramovič je, napominju engleski mediji, otpustio Luisa Felipe Skolari u februaru 2009, kada je Čelzi bio na poziciji broj četiri.

Iako je prebogati Rus, koji je 2012. dočekao na Karibima, privatno obećao podršku aktuelnom treneru, pozicija mu nije baš tako sigurna.

"Navijači imaju pravo da pokažu razočaranje, ali je njihova podrška bila daleko veličanstvenija. Izgubili smo veliku priliku u posljednje četiri utakmice da se približimo liderima u trci za titulu"

Viljaš-Boaš nije krio ogorčenje na raspored, jer njegov tima igra četiri meča za 11 dana, dok su ostali rivali za vrh tabele, prije svega Mančester junajted, dobili nešto više vremena za odmor.

"Svaki klub treba da ima isti program. To bi trebalo da bude isto za sve, i to nije fer način na koji je napravljen raspored u ovom trenutku. Znam da su zahtjevi televizije visoke, ali igrači će proći kroz fizičkih napor, ugroziće svoje karijere i ambicije na EP 2012. Ovo je veoma teška situacija“, zaključio je Portugalac.

Bonus video: