Anćeloti novi trener PSŽ-a

"Mislim da PSŽ može postati velika evropska ekipa. Ja volim da radim na terenu, o transferima će razmišljati klub”, rekao je Anćeloti.
0 komentar(a)
Ažurirano: 30.12.2011. 16:07h

Nakon skoro dva dana pregovora i ljekarskih pregleda, sada je zvanično – Karlo Anćeloti novi je trener Pari sen Žermena. Ovu vijest je na današnjoj konferenciji za novinare potvrdio geleralni direktor Parižana, Brazila Leonardo.

Anćeloti će na klupi francuskog kluba zamijeniti Antoana Kombuarea (došao 2009. godine umesto Pola Le Gvena, a godinu dana kasnije klub iz Pariza osvojio je Kup Francuske), koji je dobio otkaz zbog ispadanja kluba iz Lige Evropa i Liga kupa. Prema pisanju francuskih medija, Anćeloti će godišnje zarađivati između šest i sedam miliona eura, što je rekord među trenerima u toj zemlji.

“Nije potrebno predstavljati Anćelotija, veoma smo srećni što će biti sa nama”, kazao je Leonardo.

Bivši trener Juventusa, Milana i Čelzija je, takođe, srećan zbog nove avanture.

“Prihvatio sam ovu ponudu, jer vjerujem da mogu odraditi odličan posao. Mislim da PSŽ može postati velika evropska ekipa. Ja volim da radim na terenu, o transferima će razmišljati klub”, rekao je Anćeloti.

Italijanski stručnjak je dodao da mu se veoma dopalo iskustvo u Premijer ligi, jer je “atmosfera odlična”.

“Ali, i u Parizu postoje idealni preduslovi da se napravi nešto veliko, jer klub ima velike planove i ambicije za budućnost, zbog čega sam veoma uzbuđen ovim projektom. Nije dobro sada govoriti o pojačanjima, jer se radi o igračima koji su u drugim klubovima, a time bi im i dizali cijenu. Nema nekog posebnog budžeta, ima samo želja kluba da u januaru iskoristi prelazni rok da se ekipa pojača”, dodao je Anćeloti.

Jedno od mogučih pojačanja je Dejvid Bekam iz Los Anđeles Galaksija, sa kojim su pregovori u poodmakloj fazi.

“Dolazak Bekama nije siguran i nikada nijesam rekao das mo završili posao. Ali, sigurno je da bi njegov dolazak bio od velike važnosti za klub. Dejvid razmišlja šta da radi s porodicom, i trenutno se nalazi u Los Anđelesu”, kazao je Leonardo.

Na spisku želja Pari sen Žermena je i Brazilac Pato iz Milana.

“Sa Patom imam dobar odnos, kao i sa većinom svih koje sam trenirao, ali su za sklapanje posla potrebne dvije strane, tako da…”, zaključio je Anćeloti, u čijem će stručnom štabu biti i Klod Makelele, bivši igrač Čelzija.

Galerija

Bonus video: