Štoper Plzenja pred suspenzijom zbog dopinga

Bistron je testiran poslije pobjede koja je njegovom timu omogućila da takmičenje nastavi u Ligi Evrope, a iz češkog kluba nisu željeli mnogo da komentarišu ovaj slučaj...
0 komentar(a)
Bistron, Foto: REUTERS
Bistron, Foto: REUTERS
Ažurirano: 29.12.2011. 17:53h

Defanzivac češkog Plzenja David Bistron pao je na doping testu nakon meča protiv BATE Borisova koji je odigran 23. novembra u Ligi šampiona.

Bistron je testiran poslije pobjede koja je njegovom timu omogućila da takmičenje nastavi u Ligi Evrope, a iz češkog kluba nisu željeli mnogo da komentarišu ovaj slučaj. Makar dok se ne analizira i B uzorak...

"Nadamo se da ovaj slučaj neće uticati na rezultat utakmice protiv BATE-a. Kazne za klub bile bi moguće da je na testiranju palo više igrača, a ovako... Tek treba da se analizira B uzorak, a, s obzirom na to kakav je Bistronov karakter i ugled, nemamo nikakav razlog da sumnjamo u njegovu riječ", rekao je portparol češkog šampiona.

Bistron je, inače, bio jedan od strijelaca i protiv Milana u posljednjem kolu Lige šampiona - taj meč u Češkoj je završen bez pobjednika (2:2), iako su „rosoneri” vodili sa 2:0.

Ovaj 29-godišnji štoper je karijeru počeo u Banjiku iz Ostrave sa kojim je 2004. godine bio prvak Češke, a član Plzenja je od 2009. kada je stigao iz bugarskog Levskog.

A ako i B uzorak bude pozitivan, najmanja kazna koja čeka Bistrona je dvogodišnja suspenzija.

Bonus video: