Novi skandal na pomolu: Šta su radili Bufon, Gatuzo, Kanavaro...

Jedan od optuženih Nikola Santoni je u jednom telefonskpm razgovoru namještaljke spojio i sa imenima Đanluiđija Bufona, Fabija Kanavara i Đenara Gatuza
0 komentar(a)
Ažurirano: 28.12.2011. 13:48h

Italija se opet trese, skandal oko namještanja utakmica prijeti da zahvati i najveće zvijezde fudbala na Apeninima.

U toku je akcija "posljednja opklada", a kako pišu italijanski mediji, jedan od optuženih Nikola Santoni je u jednom telefonskom razgovoru namještaljke spojio i sa imenima Đanluiđija Bufona, Fabija Kanavara i Đenara Gatuza!

Navodno, radi se o razgovoru Santonija sa osobom po imenu Marinjo Ernandes u kojem je bivši golman Ravene pomenuo ova tri igrača kao "ozbiljne igrače".

"Oni su zavisnici, a osvajanjem Svjetskog prvenstva su uradili svoje. Bufon mjesečno uloži između 100 i 200 hiljada eura, a slična je situacija i sa Gatuzom i Kanavarom...", navodno je rekao Santoni u telefonskom razgovoru.

Santoni je sve ovo potvrdio i policiji, ali za sada ne postoje ključni dokazi za ove navode.

Bez obzira na to, svi italijanski mediji su ovu informaciju danas plasirali kao udarnu.

Ako bi se, ipak, navodi ispostavili kao tačni, bio bi to definitivno još jedan veliki udarac za italijanski fudbal, nakon što je 2006. godine u aferi Kalćopoli stradao Juventus koji je zbog namještanja izbačen u Seriju B.

Inače, u akciji "posljednja opklada" su već uhapšena dva igrača koja su veći dio karijere proveli u Seriji A - riječ je o Kristijanu Donija i Luiđiju Sartoru.

Bonus video: