Otkaz Savi Kovačeviću, Ljutica selektor kadeta

IO je odlučio da drugi dio sezone u T-Com Prvoj crnogorskoj ligi počne 25. februara, a u Drugoj ligi 4. marta.
50 pregleda 0 komentar(a)
Sava, Foto: Luka Zeković
Sava, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 26.12.2011. 19:54h

Selektoru kadetske fudbalske reprezentacije Crne Gore Savi Kovačeviću nije produžen mandat, pa će ovu selekciju u idućoj godini sa klupe voditi Boris Ljutica, doskorašnji asistent Kovačević, odlučio je danas Izvršni odbor Fudbalskog saveza Crne Gore.

Razmatrajući izvještaje selektora reprezentativnih selekcija, IO FSCG je jednoglasno produžio saradnju na godinu dana sa selektorima omladinske i futsal reprezentacije, Aleksandrom Miljenovićem i Svetom Ljesarom.

IO FSCG je na osmoj redovnoj sjednici, održanoj danas u Podgorici, podržao formiranje ženske "A" i kadetske selekcije koje će u narednom periodu imati više reprezentativnih aktivnosti. Radom ovih selekcija će do izbora selektora koordinirati Zoran Mijović.

Izvršni odbor je podržao ligu regija za mlađe kategorije, koja će poslužiti kao filter za formiranje U-15 selekcije, koja će u drugoj polovini kalendarske godine igrati međunarodne utakmice sa odgovarajućim selekcijama iz okruženja.

Jednoglasno su prihvaćeni izvještaji komisija FSCG o jesenjoj sezoni 2011/12. i konstatovano je da su takmičenja bila veoma uspješna na svim organizacionim nivoima. IO je zaključio da treba intenzivirati rad na unaprijeđenju suđenja na svim nivoima i pomoći regionalnim fudbalskim savezima u procesu edukacije sudija-kandidata za perspektivnu listu FSCG.

Usvajajući predlog kalendara takmičenja za proljećni dio sezone, IO je odlučio da drugi dio sezone u T-Com Prvoj crnogorskoj ligi počne 25. februara, a u Drugoj ligi 4. marta. Obje lige će utakmice posljednjeg kola odigrati 26. maja.

Prve utakmice baraža za T-Com 1.CFL biće odigrane 30. maja, a revanš utakmice 3. juna.

Utakmice polufinala Kupa Crne Gore biće odigrane 4. i 18. aprila, dok će finalna utakmica na Gradskom stadionu u Podgorici biti odigrana 23. maja.

Izvršni odbor je prihvatio predlog izmjena i dopuna Pravilnika o licenciranju klubova i finansijskom fer pleju za UEFA takmičenja i usvojio predlog Pravilnika o radu i finansiranju Škole za trenere FSCG.

IO je prihvatio i izvještaj o radu GrassRoots kancelarije FSCG i izvještaj o radu Školskog fudbalskog saveza Crne Gore i dao im punu podršku u daljem radu.

Bonus video: