Gigsu ponuđeno da bude selektor Velsa

“Rajan je vrhunski fudbaler i ne brine nas što nikada nije bio trener. Ni Mark Hjuz nije imao nikakvog iskustva, kao ni Gari Spid”, poručili su iz Velškog fudbalskog saveza (WFA)
0 komentar(a)
Rajan Gigs, Foto: Beta/AP
Rajan Gigs, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 26.12.2011. 12:10h

Legenda Mančester junajteda Rajan Gigs (38) najozbiljniji je kandidat za novog selektora Velsa, koji će u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2014. godine igrati u grupi A sa Hrvatskom, Srbijom, Belgijom, Makedonijom i Škotskom.

Premda je još aktivan fudbaler i nema nikakvog trenerskog iskustva, Gigsu je pružena prilika da naslijedi Garija Spida, koji je 27. novembra izvršio samoubistvo.

“Rajan je vrhunski fudbaler i ne brine nas što nikada nije bio trener. Ni Mark Hjuz, kada je preuzeo našu reprezentaciju, nije imao nikakvog iskustva, pa se pokazao više nego uspješnim. Ni Gari Spid nije imao previše iskustva”, poručili su iz Velškog fudbalskog saveza (WFA).

Gigs za sada ćuti i nije želio da komentiriše ponudu, ali se oglasio menadžer Junajteda, ser Alek Ferguson, koji je svom ljubimcu ponudio novi ugovor.

“Gigs je čudo. Želio bih da ga zadržim bar još godinu. Zadivljuju me njegova energija, volja i zalaganje”, kazao je menadžer “crvenih đavola”.

Gigs je napustio reprezentaciju 2007. nakon 64 odigrane utakmice i 12 postignutih golova u 16 godina.

Od reprezentacije se oprostio kako bi produžio klupsku karijeru, a u međuvremenu je postao rekorder po broju nastupa za Mančester junajted sa 891 odigranom utakmicom.

U posljednjem meču sa Fulamom (5:0) postigao je gol i tako u 19. uzastopnoj sezoni postao strijelac za klub sa “Old traforda”.

Vels prvu provjeru u narednoj godini ima krajem februara, kada ga očekuje prijateljska utakmica protiv Kostarike, a prva službeni nastup je 7. septembra protiv Belgije na startu kvalifikacija za SP 2014.

Bonus video: