Mesi: Želim pehar na Mundijalu i Kopa Americi

„Ciljevi? Želim da osvojim titulu prvaka svijeta i Kopa Ameriku. To mi nedostaje, a ubijeđen sam da ću to uspjeti da ostvarim“, rekao je Mesi po dolasku u Argentinu
0 komentar(a)
Mesi i Iguain, Foto: Beta AP
Mesi i Iguain, Foto: Beta AP
Ažurirano: 26.12.2011. 11:26h

Dva puta zaredom je proglašen za najboljeg fudbalera svijeta, uskoro će gotovo sigurno dobiti i treću Zlatnu loptu, ali Lionel Mesi je svjestan da mu nešto nedostaje - trofeji sa reprezentacijom Argentine.

Fenomenalni fudbaler sa Barselonom svake sezone osvaja mnogo pehara, ali sa „albiselestima“ ne može ni da se uključi u borbu za medalje, a kamo li trofeje.

Barsin čarobnjak zna da bez titula sa „gaučosima“ ne može da dostigne Pelea, Dijega Armanda Maradonu i ostale velikane svjetskog fudbala.

„Ciljevi? Želim da osvojim titulu prvaka svijeta i Kopa Ameriku. To mi nedostaje, a ubijeđen sam da ću to uspjeti da ostvarim. Bio bih baš srećan ako bih osvojio titulu sa reprezentacijom. Ne moram ništa više da dokazujem, ali ću uvijek pomagati svojoj reprezentaciji“, rekao je Mesi za glasilo Fudbalske asocijacije Argentine.

Najbolji fudbaler svijeta je često bio na udaru navijača u Argentini, ali ga to ne tangira.

„Ne osjećam da sam nekome dužan. Ja sam samo još jedan igrač u ekipi koji želi da donese što veći doprinos argentinskom fudbalu. Mislim da naša ekipa iz utakmice u utakmicu postaje sve jača i jača“, naglasio je Mesi.

Govorio je i o Barseloni i problemima koje ima reprezentacija Argetine.

„Nema smisla Barselonu upoređivati sa bilo kojom drugom ekipom. I oni koji navijaju protiv nas nam priznaju da smo najbolji. A najbolji smo zato što smo dugi niz godina zajedno. Isti igrači i isti trener. Upravo to je jedan od razloga zašto Argentina nema uspjeha: prečesto mijenjamo selektore i neprestano počinjemo od nule“, zaključio je Mesi.

Bonus video: