Pirlo je ostao majstor, Milan na krilima Ibre

Pirlo predvodi veziste, a Ibrahimoviću u napadu društvo prave i Herman Denis i Miroslav Klose...
0 komentar(a)
Ažurirano: 25.12.2011. 18:33h

Specijalizovani fudbalski sajt „goal.com” je sačekao posljednje kolo Serije A u godini koje je odigrano u srijedu kako bi sastavio tim koji je obilježio prvi dio sezone.

Sudeći po komentarima ispod teksta na sajtu navijači iz Italije i nisu baš oduševljeni izborom, a možda pravo na nezadovoljstvo imaju i crnogorski fanovi jer u sastavu nema ni Stevana Jovetića, igrača koji ne igra klasičnog napadača u Fiorentini, a već je dao sedam golova.

U izboru nema ni Edinsona Kavanija, niti Kevin-Prinsa Boatenga, kao ni ponajboljeg igrača Juventusa u sezoni Klaudija Markizija.

Ipak, „goal.com” je izabrao kako je izabrao, a najbolji tim je zamišljen u formaciji 4-3-3.

GOLMAN

Đanluđi Bufon (Juventus) - već godinama je među najboljima, ali nikada nije pokazivao moć da odbrani i penal. Sada jeste, odbranio ga je Totiju, pa je jedan od najzaslužnijih što je Juve još bez poraza i što je primio samo 11 golova u 16 utakmica.

ODBRANA

Kristijan Mađo (Napoli) - nastavlja da popravlja reputaciju desnog beka sa sjajnim mogućnostima. Bio je ključan igrač Napolija u pobjedama nad Milanom i Interom.

Andrea Barzalji (Juventus) - odigrao je gotovo bez greške, a u ovaj izbor je upao ispred Paola Kanavara, uglavnom zbog činjenice da je Juve neporažen.

Tijago Silva (Milan) - uz Barzaljija, štoper koji bi držao srce odbrane u zamišljenom timu. Krenuo je u sezonu malo sporo, kao i cijeli tim Milana, ali je poslije bio sve bolji. Nakon povrede Neste, odbrana „rosonera” počiva na njemu.

Senad Lulić (Lacio) - od anonimnog pojačanja Edija Reje je postao jedno od otkrovenja Serije A. Bosanac je imao fenomenalnu polusezonu u dresu „nebesko-plavih”.

SREDINA

Danijele de Rosi (Roma) - opet se vrati u formu koja ga je proglasila u jednog od najboljih zadnjih veznih u Evropi. Kod Luisa Enrikea je znao da bude i libero, ali je gotovo svaki meč odigrao bez greške...

Andrea Pirlo (Juventus) - kada je napustio Milan činilo se da je njegova karijera gotova. Međutim, on je srce igre Juventusa.

Rađa Naingolan (Kaljari) - iako tim sa Sardinije i nije baš briljirao, Belgijanac je već na meti velikih evropskih klubova. Bilo da je Kaljari remizirao, izgubio ili pobijedio, njegova igra je bila spektakularna, piše „goal.com”. Zato je i dobio mjestu u izboru ispred Kvadva Asamoe, Markizija i Antonija Noćerina.

NAPAD

Ibrahimović (Milan) - podatak da je od 11 pet golova postigao iz penala ne umanjuju doprinos koji daje u napadu Milana.

Miroslav Klose (Lacio) - dao je osam golova u Seriji A, a većina od tih (kao oni protiv Rome, Fiorentine i Ćezene) su bili ključni za pobjedu.

Herman Denis (Atalanta) - učinio je da se minus Atalante sa početka sezone (kažnjeni sa šest bodova) uopšte ne osjeti. Postigao je 12 pogodaka. Čini se da je Udineze napravio veliku grešku kada ga je poslao na pozajmicu u Bergamo.

Galerija

Bonus video: