Mesi sa pet, Kristijano Ronaldo sa jednim trofejom

Portugalaca dao 60 golova na isto toliko mečeva, a Argentinac 59 na 70 nastupa u 2011. godini
0 komentar(a)
Mesi, Foto: Reuters
Mesi, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.12.2011. 12:25h

Portugalac Kristijano Ronaldo, prva zvijezda Reala, ove kalendarske godine odigrao je 60 utakmica kombinovano na klupskoj i reprezentativnoj sceni.

Dao je 60 golova, dok je najbolji igrač planete Lionel Mesi je upisao 70 nastupa uz 59 pogodaka, piše Nogometni magazin.

Iako je Ronaldo u 2011. godini impresivan po golgeterskom učinku, nije teško izračunati da je prosječno dao gol po utakmici, dok je kod Barselonine zvijezde taj prosjek nešto slabiji.

Mesi je upisao 28 asistencija, 11 više od Portugalca.

Najvažnije od svega, Argentinac je sa Kataloncima osvojio pet trofeja u godini na izmaku, zadnji od njih prije nedjelju dana na Svjetskom klupskom prvenstvu u Japanu, a Ronaldo sa Realom samo jedan i to “Kup kralja” prošle sezone.

Kristijano Ronaldo je dao 43 gola u 34 utakmice za ''kraljevski klub'' u prvenstvu ove kalendarske godine. Dodao je 12 asistencija.

U kup takmičenjima upisao je sedam nastupa i pet golova, u Ligi šampiona 10 nastupa, pet golova i četiri asistencije, dok je u dresu portugalske reprezentacije u devet utakmica ostvario učinak od sedam pogodaka i jedne asistencije.

Mesi je u Primeri u 36 utakmica postigao 31 gol uz 16 asistencija.

U kup takmičenjima je igrao u 10 mečeva uz 12 pogodaka i četiri asistencije, u Ligi šampiona je u 11 utakmica 12 puta pogodio mrežu rivala uz pet asistencija.

U argentinskoj reprezentaciji bio je najskromnijeg učinka sa svega četiri pogotka i tri asistencije u 13 susreta.

Bonus video: