Stanojević stao uz sportskog direktora

"Istina je da su me zvali članovi Upravnog odbora u namjeri da me zadrže i nagovijestili mi da će Krstajić biti smijenjen. Ja sam im samo rekao: Ako otjeraju Krstajića, idem i ja", naglasio Stanojević
0 komentar(a)
Krstajić i Stanojević, Foto: Www.fkpartizan.rs
Krstajić i Stanojević, Foto: Www.fkpartizan.rs
Ažurirano: 24.12.2011. 19:46h

Predsjednik Partizana Dragan Đurić na sjednici Upravnog odbora, zakazanoj za ponedjeljak, sprema smjenu sportskog direktora Mladen Krstajića zbog posljednjih izjava u medijima.

Nekadašnji kapiten "crno-bijelih” optužio je Đurića da mu smetaju uspjesi kluba i pitao ga gdje je novac od Lige šampiona, u kojoj je klub iz Humske igrao prošle sezone.

To je zasmetalo prvog čovjeku Partizana i njegovim saradnicima i odlučili su da smijene Krstajića.

Međutim, u slučaju da mu uruče otkaz, moraće da potraže i novog trenera.

Aleksandar Stanojević je stao uz Krstajića i najavio da idu zajedno iz redova srpskog šampiona.

"Naravno da sam upoznat sa svakim detaljem... Pratim svaki forum, svaku izjavu, svaki mejl podrške. Sve što je rečeno, urađeno je iz razloga da se javnost i svaki navijač Partizana upoznaju sa istinom. Nama je žao što je došlo do toga, svjesni smo svega, ali i Krstajićev i moj iskaz su u interesu kluba i za dobrobit i bolju budućnost Partizana.

Rečeno je sve ovo već upravi u lice na UO i na sekretarijatima, ali nije vrijedilo. Prelazili su preko svega! Morali smo javno da iznesemo detalje. Potpuno sam uz Krstajića! Mi sve radimo samo u interesu kluba, dok svi ostali nastupaju u ličnom interesu i radi lične promocije. Nama je samo Partizan iznad svega! Slične stvari smo rekli, ja sve u mojim izjavama, samo što je Krle imao i druge priče koje iskaču iz mojih ovlaščenja! Ali sam 100 odsto uz njega!

Djeca smo ovoga kluba i sve što imamo pokazujemo na terenu! Ne želimo na ovakav način da pokazujemo ljubav prema klubu, zato nam je i žao što je došlo do medijske pompe, ali ponavljam sve je to zbog istine. Ne pravimo kompromise i mi nemamo druge interese, naš jedini interes je interes Partizana! Svaka moja riječ je tu da bi se spriječila obmana javnosti", napisao je Stanojević, koji se odmara na Maldivima, u mejlu srpskim medijima.

Mladi stručnjak kaže da to ne radi da bi sebi učvrstio pozicije.

"Samo stajemo u zaštitu istine i bolje budućnosti kluba! Problem da odemo? Ne postoji! Sutra ako treba napustiću klub ako je u interesu Partizana, ali ću se do kraja boriti za istinu! Neka me suspenduju, otjeraju... Ali ja moram da se borim za klub čiji sam dio cijelog života".

Stanojević je istakao da su ga zvali pojedini članovi uprave da ostane u klubu nakon odlaska (smjene) Krstajića, ali da to ne dolazi u obzir.

"Istina je da su me zvali članovi Upravnog odbora u namjeri da me zadrže i nagovijestili mi da će Krstajić biti smijenjen. Ja sam im samo rekao: Ako otjeraju Krstajića, idem i ja! Mislim da su time shvatili da mi radimo samo za Partizan i da nemamo drugi interes", naglasio je Stanojević.

Prema nezvaničnim informacijama, Stanojeviću su izvjesni političari iz uprave Partizana nudili da potpiše finansijski znatno bolji ugovor, ali pod uslovom da se ogradi od izjava Krstajića i da više nikada ne komentariše predsjednika Dragana Đurića i ostale članove UO.

Ovim pismom jasno je stavio do znanja da nema namjeru da "proda" nekadašnjeg saigrača, kasnije i učenika, a od ove sezone i sportskog direktora.

Bonus video: