Igrajući se pištoljem, Adrijano upucao djevojku

Napadač Korintijansa je optužen da je u Rio de Žaneiru greškom upucao 20-godišnju djevojku Adrijanu Ćirilo Pinto, koja je, srećom, prošla samo sa ranom u lijevoj ruci.
0 komentar(a)
Adrijano, Foto: Reuters
Adrijano, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.12.2011. 18:25h

Brazilski fudbaler Adrijano ponovo je u centru pažnje – napadač Korintijansa je optužen da je u Rio de Žaneiru greškom upucao 20-godišnju djevojku Adrijanu Ćirilo Pinto, koja je, srećom, prošla samo sa ranom u lijevoj ruci.

Incident se dogodio jutros u šest ujutro po brazilskom, odnosno devet ujutro po našem vremenu, u kvartu Bara da Tižuka, kada je Adrijano, napuštajući noćni klub, u svom BMW-u slučajno ispalio metak u trenutku kada se igrao pištoljem kalibra 40 svog tjelohranitelja Žulija Cezara Baroša de Oliveire, bivšeg pripadnika vojne policije.

Metak je pogodio u ruku djevojku koja je bila sa njima u automobilu, koja je nakon toga bila podvrgnuta hiruškom zahvatu i nalazi se van životne opasnosti. Adrijana Ćirilo Pinto je policiji posvjedočila o kompletnom događaju…

Prema policijskim izvorima, napadač Korintijansa, veoma umoran, nakon incidenta je otišao kući da odmara. Njegov BMW je nakon toga oduzela policija, a na zadnjem sjedištu u vozilu su pronađeni tragovi krvi i trag ispaljenog metka.

Osim tjelohranitelja, koji je vozio automobil, Adrijana i ranjenje djevojke, u vozilu je bilo još dvije pripadnice nježnijeg pola, koje, tek, treba da daju svoj iskaz o incidentu.

Adrijano je kasnije pružio drugačiju verziju događaja. Bivši napadač Fiorentine, Intera, Parme i Rome je, naime, ispričao da je sjedio na prednjem sjedištu i da nije on ispalio metak. Treći, neimenovani, svjedok, pak, govori da je djevojka bila ta koja se igrala s pištoljem i da je pištolj tada opalio i ranio je.

Kako prenosi globoesporte.com, Adrijano je ubijeđen u svoju verziju događaja.

“Miran sam, nema nikavih problema”, kazao je Adrijano, koji je spreman da sarađuje s policijom kako bi se rasvijetlio slučaj.

Iz Korintijansa, koji se nedavno okitio titulom prvaka Brazila, saopštili su da će razgovarati sa Adrijanom i svojim advokatima prije nego se oglasi povodom ovog incidenta.

Brazilski mediji podsjećaju da nije prvi put da Adrijano završava na stranicama crne hronike. U prošlosti je bio optužen da je poklonio motor majci jednog narko dilera i slikao se zajedno sa predmetom koji je ličio na pušku pokazujući gest pripadnosti jednoj bandi iz Rio de Žaneira.

Adrijano je u prošlosti odbio alko test kada ga je zaustavila saobraćajna policija zbog sumnje da je vozio u alkoholisanom stanju.

Adrijano je ove sezone osvojio titulu sa Korintijansom odigravši samo četiri utakmice, na kojima je uvijek ulazio u drugom poluvremenu. U aprilu je povrijedio Ahilovu tetivu, zbog čega je van terena bio do oktobra…

Bonus video: