Samo je nebo granica za „blaugranu”

Katalonci su ukupno dali 170 golova ove godine, a do novog rekorda su došli zahvaljujući pobjedi od 9:0 protiv Ospitaleta u četvrtak u Kupu Kralja
0 komentar(a)
Barselona, Foto: Reuters
Barselona, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.12.2011. 17:58h

Barselona je u ovoj godini osvojila pet trofeja, apsolutni je svjetki vladar, a na kraju 2011. se pobrinula da upiše novi rekord - postigla je najviše golova u istoriji španskog fudbala u jednoj kalendarskoj godini.

Katalonci su ukupno dali 170 golova ove godine, a do novog rekorda su došli zahvaljujući pobjedi od 9:0 protiv Ospitaleta u četvrtak u Kupu Kralja.

Da nije bilo te goleade na „Nou Kampu”, rekorder bi bio Real koji je u 2011. godini postigao ukupno 167 pogodaka.

Barsa je, inače, popravila sopstveni rekord iz prošle godine kada je 154 puta pogađala mrežu protivnika. Aktuelni evropski i svjetski šampion je 170 golova dao u 64 utakmice, što je prosjek od 2,65 po susretu.

Real, sa druge sgtrane, može da utješi činjenica da ima bolji prosjek (2,78), jer je odigrao četiri utakmice manje od velikog rivala.

"Na sjajan način smo zaključili ovu godinu. Željeli smo našim navijačima da podarimo fudbalski praznik", rekao je Pep Gvardiola nakon ubjedljive pobjede protiv Ospitaleta.

"Blaugrana” je posljednjih put rezultatom 9:0 slavila 1978. godine protiv Rajo Valjekana.

Od 170 golova čak 55 je dao Lionel Mesi, David Vilja je postigao 19, a Pedro Ridriges 17. Golove su postigla ukupno 22 igrača Katalonaca.

Pogađali su još Sesk fabregas (11), Ćavi Ernandes (10), Andres Inijesta (devet), Sejdu Keita, Tijago Alkantara (po šest), Aleksis Sančes (pet), Isak Kuenka, Bojan Krkić, Đerar Pike, Adrijano (četiri)...

Bonus video: